Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Annie naplója


Ghoul [5 AL], gazdája Annie
A Társalgóban

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/5
A Társalgóban

Cathreen mosolyog, látszólag neki is tetszik a terv.
- A sikerre! - Mondja, majd nagyokat kortyol a pohárból.
- Nem semmi sorozat... a Tremerek, aztán a Hotel... És ez még csak a kezdet!
Imádom Cathreen édes, de mégis gonosz mosolyát... ölni lehet vele. Mióta Budapestre jött szinte egyfolytában mellettem van, amit nem is bánok. Már ideje volt, hogy szerezzek egy bizalmast a városban. A Lasombra vérből való Cathreen Welch. Talán ő az eddigi sikerem titka? Legalábbis remek csapatot alkottunk eddig.
- A Szabbat megállíthatatlan... Amég az a bugyuta herceg a lábát lógatja valahol külföldön a városát bekebelezi a Szabbat... az idióták...
- Egyszer Ők is rájönnek, de lehet, hogy akkor már késő lesz. - Lerakja poharát az asztalra. Talán igaza van, túlságosan elbíztam magam?
- Noss igen, ne becsűljük le az ellenséget, még a végén elkiabálom... - Rögtön le is kopogom. Csak a biztonság kedvéért. Váltsunk is mindjárt témát.
- Mit terveztél mára?
- Amit terveztem, azt már végrehajtottuk, a találkozót Kimmel pedig még nem kötöttük konkrét időponthoz, úgyhogy tulajdonképpen már semmi halaszthatalan dolgom nincs mára. - Vállat von. - Azt hittem, tovább fog tartani a balhé a Tremere kápolnánál. De egész jól kijöttünk belőle.
Kiiszom a poharamból a maradék vért, majd én is az asztalra etszem. Valóban, én se mertem volna fogadni rá, hogy ennyivel megússzuk a Tremere balhét. Furcsa is. A herceg az orrát sem dugta elő. Talán nem volt a kápolnábal? Talán az országban sem. Hát igen, sokkal egyszerűbb külföndön elbújni, mint itthon szembenézni a dolgokkal.
- Igen, én sem hittem volna, hogy ilyen "sima" ügy lesz. Emlékszel még arra az elveteműlt Brujahra? Vele kellene ma találkoznom. Ha nincs semmi dologod elkisérhetnél... Azt mondta egyedűl menjek, de úgy érzem valami cselre készűl. Nameg ketten együtt sokkal meggyőzöbbek vagyunk. - Ördögi vigyor.
- Igen, már hogy ne emlékeznék. - Neveti el magát, majd vállat von. - Persze, elkisérlek szívesen. Annak a Brujahnak van esze, nagy szolgálatot tehetne a szektánknak.
- Túlságosan fél a Hercegtől, minthogy átáljon. Nekem ez a véleményem róla. De talán így mégjobb, hisz a ventrue rá biztosan nem gyanakodik, mi pedig jól kitömjük pénzel. - Állapítom meg.
- Kár érte. Viszont valóban, így is jó szolgálatot tehet. Mikor találkozunk vele? - Érdeklődik Cathreen.
Az órámra pillantok, majd sietek a válasszal.
-Kb. 2 óra múlva. Ráérünk. - Ismét témát váltok. - Szerinted tegnap a vérről beszélt az érsek? Kiváncsi lennék honnan szerzett róla tudomást. - Gyanús.
Ismét vállat von.
- Ő az Érsek. Elvileg mindent tud. De hogy ezt.... nagyon jók lehetnek a kapcsolatai, de azért mégiscsak túlzás. Itt mindenki a korlátlan bizalmadat élvezi, ugye?
Egy pillanatig elgondolkozom. Ez nem is kérdés..
- Természetes. Mindazonáltal aki megpróbál átverni súlyos következményekkel kell számolnija. Említette, hogy megbízott valakit, a Tremerék kifosztásával. Lehetséges, hogy Ann az? Mégis csak klántársak...
Siet a válasszal.
- Én megbízok benne, Londonban közös falkánk volt. Természetesen abban benne volt Kim is. Nem hinném, hogy Ő volt. És valószínűleg ideje sem lehetett volna rá, mindent az utolsó pillanatig titokban tartottunk, még előtte is.
- Igen, igazad van. Ann nem lehetett. Minden esetre furcsa... Talán az Érsek elszólta magát és többet tud, mint mi összesen? Ha megejtettük a Hiltont ezt mindenképpen ki kell derítenünk...
- Feltétenül. - Bólint. - Legalább a saját szektánkban történtekkel tisztában legyünk. Ha gondolod, megkérem Ann-t, hogy figyeljen oda erre.
- Jó lenne. Nem mintha nekünk nem lenne titkaint az érsek elött, de minden bizonnyal tud valamit a démonokról. Ezzel ellentétben mi semmit. Lehet, hogy ez a valami egy fegyver, csak nem tudjuk hogyan kell használni? Nem véletlen, hogy ennyire kell nekik. - Találgatok több-kevesebb sikerrel. De ezt persze csak maga az érsek tudná megmondani. Vagy még ő sem? Talán őt is felkeresték ezek a démonok, mint minket. Emlékszem még arra az éjszakára. Viszonylag magas férfi, katonai nadrágot és bakancsot viselt, valamint hosszú szőke haja volt. Elég ködösen fogalmazott, de a másik... Az a nő. Ő beavatott minket a részletekbe.
- Nos igen... A tudásom nem igazán terjed ki a démonokig. Valamennyit tudok róluk, de nem sok olyat, ami hasznunkra lehetne ebben az ügyben. - Állapítja meg Cathreen.
Az órámra pillantok.
- Ideje indúlnunk... Vezetsz ?
- Igen.
Ezzel mindektten elindulunk. Cathreen megvár az utcán, majd kerékcsikorgás közepette elindulunk. A kocsink zaja lassan belevész a zajos Budapesti éjszakába...



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat