Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Rhett Butler naplója


Rhett Butler [320010 AL], gazdája Rhett Butler
2013-01-02 Fix You

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/320010
2013-01-02 Fix You

Hajnal volt mikor az ágyban fekve valahogy megcsapott... egy sor. Amiből egy versszak lett. Nincs meg a vers. Nincs meg a hangulat a téma. Csak egy sor. Egy nagyon jó. Nagyon helyénvaló sor. És versszak:

Az árokban fekve
mivel mást nem tehetek
az utamra gondolok
s sírok és nevetek.

Meg is indítana hogy ismét ömlengjek személyes gondolataimról. De annyi fontos hogy nem történik ma semmi. És nincs hiányérzetem. Ez többet mond egy halom szövegnél.

Sziréna

Késő este volt, amikor felszólalt a sziréna. A környéki kutyák mind ugatni kezdtek, és engem nyitott ablaknál ért. Az alvásra abban a pillanatban keresztet vetettem ,és kimentem a teraszra, hogy tisztán halljam, elvégre ha már így alkult, talán meghallgatom. Szép magas hangú sziréna volt, igazán messzire zengő sipítással ,amire a szomszédok felkeltek, és morogni kezdtek. Hirtelen elhallgatott a sziréna, ám a kutyák még morogtak párat, és a szomszédok ugattak, vagy talán fordítva, nem igazán tudtam koncentrálni melyik mit csinált, ugyanis a fejemben még mindig hangzott a sziréna. Már éppen befele indultam volna, amikor kicsit távolabbról felhangzott egy újabb, ám sokkal mélyebb hangzású sziréna. Lehet hogy a véletlen, lehet hogy az egyik környékbeli megirigyelte hogy valakinek ilyen kifinomult szirénája van, és meg akarta mutatni ő mit tud, így aztán belerúgott az autója oldalába. Így hát újra ugattak a kutyák ,és morogtak a szomszédok, néha cseréltek, elvégre fő a változatosság. Kezdtem észrevenni valami fura szimfóniát, a káosz gyönyörű egyvelegét. Sípolás, ugatás, feleségek rikácoslása, ugatás,sípolás, fáradt férjek kiabálásai, és még egy kis ugatás. Annyira megfogott ez a mennyei muzsika, hogy kihoztam az ukulelémet, hadd addjam hozzá a magam kis részét ehhez a művészeti elemhez. Hirtelen mégis megszakadt a szívem, amikor a sziréna elhallgatott. Szomorúan kullogtam befelé, már csuktam volna be a teraszajtót, amikor csoda történt. Valahol három utcával arrébb, és az én utcám végén, egy időben szólalt fel két sziréna, majd valaki szájharmónikázni kezdett, valaki kiabálni hogy hallgattassa már el a szájharmónikát, a kutyák ugatni kezdtek, és egy feleség éppen leütötte a férjét egy serpenyővel, és egy egy csodás cintányér leütés szerű hangot adott, és valaki, aki még véletlenül sem én voltam, ismét ukulelézni kezdett, nem számolva azzal az apró tényezővel, hogy nem tudott. Már jópár perce mehetett így ez a szimfónia, amikro szörnyű gondolat jutott eszembe: Mi történik akkor, ha ez a két sziréna is elhallgat? Nyilvánvaló volt, hogy ilyen csodás lakóközösségi harmónia csak száz évente fordul elő, már ha volt száz éve lakóközösség, és már ha lesz száz év múlva. Úgy tűnt, el kell fogadni a tényt, hogy mint minden remek dolog, egyszer a szirénázás is véget ér, és az emberek aludni fognak. Kivéve, ha valaki tesz valamit.
Kimentem az utcára, és belerúgtam a szomszéd autójába, hadd zengjen. Senki ne mondja hogy nem vettem ki a részem a modern zenei műalkotásból.

2012.08.21



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat