Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Rhett Butler naplója


Rhett Butler [320010 AL], gazdája Rhett Butler
2013-01-07 I Can't Stay

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/320010
2013-01-07 I Can't Stay

Szar és nehéz nap ami mintha akadály után akadályt lökött volna elém. Aztán vége lett. és tovább vitatkozok magammal. Optimizmus vagy pánik? talán mindkettő. Csütörtök ne legyen ilyen szar úgy ütött ez a hétfő. Röhögve írtam földrajzon a kettesért...még mindig nem dolgozom fel. Nem mintha tanulnék de azért azt nem hittem volna hogy a bukásról jövök vissza.

Timbuktu története

Szinte mnidenki ismeri a híres mondabeli 7 vezért nevét: Álmos Előd Ond Kond Tas Huba Töhötöm. Viszont kevesen tudnak csak a kevésbé hírhedt 8. vezérről, Timbukturól. Timbuktu már alapjában más volt mint a többiek, a lehető legtöbb értelemben. Egy nem nyilvántartott afrikai kitérő során csatlakozott a 7 vezérhez, valószínüleg akkor amikor nem figyeltek, de lévén hogy nomád népből származtak, számolni meg nem tudtak, ígyhát nem vették észre, csak mire már beolvadt a csapatba.
Már amennyire beolvadt, tudniillik Timbuktu fekete volt. Félreértés ne essék, a hét vezér nemvolt kimondottan rasszista, de nem is nézték jó szemmel, hogy midőn a havas tájon próbálták álcázni magukat, szegény Timbuktut nyakig kellett fektetni vászonnal, hátha összekeverik egy úton hagyott szeneszsákkal. A valódi probléma az volt vele, hogy erőteljesen Konzervatív volt, azonbelül is a makacsabbik fajta. Amikor mégcsak a mai országunknak a határán se jártak, ő már leszúrta kardját, és neki állt szeletelni a karját vérzserződés gyanánt, mondván hogy ott van a haza. Egy darabig vitatkoztak vele, de rájöttek hogy idővel tovább áll, ha nem figyelnek rá.
Míg a hét vezér pogány módra imádta számos istenségeit, addig Timbuktu egy bongó dobbal mászkált, és valahányszor kedvetámadt, csak ráütött hármat, mormogott valamit és már fel is oldozta magát bűnei alól. a vezérek aggódtak, lévén hogy rossz színben tűnteti fel őket a többi pogány nép előtt, így őt rabszolgának álcázták legtöbbször. Timbuktut nemzavarta, nem tudta hogy erre megy ki a játék, elvégre van akinek a tésztaszűrő is tiszti viselet ha jól bebeszélik. Az igazi ok létének eltitkolására a letelepedésnél jött el. A hét vezér kijelölte a földet, ám Timbuktu szerint ez még nem volt az őshaza, mert az Ő bongó istene nem így tartja.
Hiába mondták, hogy milyen remek fekvése van a földnek, Timbuktu hiányolta az oroszlánokat, a zebrákat, és hogy nem talált potenciált a vidékben. Ekkor történt, hogy Előd, aki köztudott fajgyűlölő volt, és hatósági gyökereinek köszönhetően a kezdetektől gyanuskodott rá, addig ütötte a bongó dobbal, míg szörnyet nem halt.
Ezután a hét vezért megeggyezett, hogy soha senkinek sem beszélnek Timbuktu létezéséről, megkötötték a vérszerződést, és azon a ponton alakult legfőbb táboruk.
Hiába, nehéz az élet egy konzervatívnak, főleg ha ő az egyetlen fekete egy nomád országban.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat