Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Rhett Butler naplója


Rhett Butler [320010 AL], gazdája Rhett Butler
2013-01-27 Enthused

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/320010
2013-01-27 Enthused

Üres vasárnap. az itthoni dolgokról nem akarok írni. értelmetlenek. továbbra is ott tartok hogy a novellák elfogynak...kevesebnek hatnak most mint hittem...ami furaú


A legkedvesebb ember

Létezik az a népi bölcsesség, hogy a kedves emberekkel mindig jó dolgok történnek. Ebben a hitben élt a világ legkedvesebb embere is, habár a története nem igazolja a bölcsességet. A tudósok éveket áldoztak az esetére, több ezer szemtanút hallgattak ki abban a reményben ,hogy legalább egy rossz tettét feljegyezhetik ennek az embernek, de semmit se találtak. Ez az ember minden nőt maga elé engedett a buszon, bárkinek átadta az ülőhelyét, és sose volt rest kisegíteni valakit ha pénzről votl szó. Természetesen nem dohányzott, alkoholt is csak azért, hogy ne érezze magát senki se úgy a közelben, hogy alkoholista lenne. Ez nagyon aggasztotta a tudósokat. Ugyanis ha létezett egy iylen rendes ember, akkor nem tudódhat ki létezése, ugyanis akkor ő lesz az új ideál, és nem létezhet több romlott ember, se romlott polizikus. Egy olyan világban ,ahol a hazugság már-már esernyő volt a szakadó esőben(tudvalevő nem volt alapkövetlemény, de azért nagy hüyleség volt bárhova elindulni nélküle), egy ilyen ember ideálja végzetes lehet. Ígyhát tovább kutattak, bármi csekély rosztett után. Kiderült, hogy ez az ember ha szerencsejátékra adta a fejét, és nyert, a nyereménéyt egységesen szétosztotta kártyapartnerei között. Ez az ember rendszeresen adott vért, és árvaházakat festett hétvégenként. A tudósok már a fejüket fogták aggodlamukban, ez már-már hihetetlennek tűnt. Már csak leplezni tudták meglepődésüket, amikor kiderült hogy ezaz ember sose siettetett semmit a nőkkel, egy nő szívét sem törte sösze, pedig renszeresen rajongtak érte, sőt ki se használta őket. DE akkor vajon m i okzohatta a halálát? a feljegyzések alaphján 42 éves votl amikor meghalt, és ennyi idősen a természetes körülmények egy ilyenember esetében lehetetlennek tűntek. A kutatások egy közterületi kamera, és egy rendőrségi jelentésből derültek ki. Tudvalevő votl a városnak egy gengsztere, akitől mindenki rettegett. EGyszer ugyan abban az étteremben vacsorázott ahol ez az úriember. Természetesen hallott már tetteiről a bandavezér, így beszélgetni ekzdett vele. Mindenki más fejvesztve menekült volna, de az úriember tudta hoy ő jó ember, vele nme történhet semmi rossz. ELborozgattak, majd kikísérte gengsztert limuzinjához. Komoly titkokat osztott meg vele alkoholos mámorában, így meg is kérdezte:
-Maga most el fogja mondan ia zsaruknak amit tud, gye?
-Ugyam miért tennék iylet?
-Mert ezek tudatában nem aludhat nyugodtan.
-MÁr miért ne aludhatnék?
-Mert a tudat, hogy az meberek akik meg fognak halni azért halnak majd meg, mert maga nem tesz emmit az életben maradésukért.
és ezzel elhajtott. A kedves ember pedig csak állt egy helyben. ÚGy látszott összetört benne valami. Hazmanet, és csak feküdt az ágyában. Nem tudta mit tegyen, így kiment a postájáért. Ahogy a fiókjánál állt, tudvalevő tömbházban lakott, egyik szomszédja jött vele szemben. eGy fiatal nő, aki rendszerint túl sok mniden akart egyszerre. EGyszerre volt nála egy üveg hideg tej, a 6 hónsapos csecsemője, mindez a jobb karjában, a bal karján lengén lógott retiklje, és egy keretezett kép. MÁr épp meg kaarta kérdezni miért vannak ezek nála, amikor a nő tásája a földre hullott. Normális esetben egyből lehajolt volna, hogy felvegye a retikült, ám msot nem ezt tette. Ugyanis ha éehjaolt, a nő jobb kezes volt, és a bal kezébe imbolyogni kezdett a kép, ahogy el akarja majd venni a retikült, félő hogy kicsúszi ka gyereke a kezéből ,és mi vna ha nem kapja el? Vsizont ha hagyja hoy a nő lehajoljöoné rte, a csecsemő fejére fog ömleni ahideg tej, mivel nme voltrendesen rá csvarozva a kupak. Nem tudta mit tegyen, ígyhát szó nélkül felrohant. Leült a tévéje elé, bár nem bírt rá knocentrálni. Mi a jó? mi a helyes? Mikor tudja eldönteni kinek árt?? Ha így nézzük elhet hogy már ártott valkinek? EZen gondolatait egy lapra leírta, majd lakására csend telepedett. A szomszédok hónapokkal később találtak rá, ahogy a nappalija közepén lógott a palfonról. mellette a lejegyzett kérdések, kezébe meggyújtatlan cigaretta. a tudósok a jelentést elolvasván megnyugdotak, és a rend visszaállt a hazugok világában. Önzetlen ember sose keressen logikát a tettében, hiszen az önzetlenség és a logika mindig szemben állnak egymással.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat