Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Rhett Butler naplója


Rhett Butler [320010 AL], gazdája Rhett Butler
2016-06-21 Kifordult Belsők Közt

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/320010
2016-06-21 Kifordult Belsők Közt

Ha az ember az utolsó pillanban kezd készüülődni egy három napos kitérőre, amirpl fel se dolgozta még ekkor se, hogy ez három napos kitérő, hirtelen elgondolkodik.

És tudod mit, kedves utolsó igazán unatkozó olvasóm, aki valami oknál fogva még mindig idejárna, holott már hosszú-hosszú ideje nem írtam bármi tartalmasat ide? Úgy érzem, kivételesen szeretnék írni valamit.

Az utóbbi időben, bármilyen izgalmas és érdekes dolog is történik velem, nem hagyom magam törődni. Tizenegy óra van, és már aludnom kellen,e 5:50-kor kelek. Ennek ellenére egészen késő délutánig nem is kezdtem szervezkedni, mostanra pedig késésben vagyok.


Talán az egész ahhoz a naphoz köthető, amit ugyancsak nem írtam le ide szerintem. Úgy volt ,hogy asszony itt lesz, aztán mégis hazament. Ott és akkor nagyot csalódtam benne, és azóta ismét ilyen elbaszott minden. Valójában rengeteg tragédiám van, és egyik se tényleges.

Írni akartam, de rá kellett jönnöm, az írás nem akarás kérdése. Persze erőltethetem az írást, de néha, csak néha elkap egy alkotói hullám, és alkotok valami egyedit, valami ténylegest. Ha később összehasonlítom az erőltetett verzióval, általában ki is törlöm. Fejezetekben alkotok, noha nagyon rövid író vagyok. Az ötödik fejezet egy ilyen hullám alkalmával íródott. Igazi volt, egyedi, saját. Ezután hiába írtam bármit, erőltetett és üres volt. Nem teszem ki ide, már csak azért sem, emrt angolul írom. Az apró események is hathatnak soknak, ha az ember lusta.

Eszembe jutott azaz este, amikor flórához mentem és meg akartam dugni a barátnőjét. Egy elkeseredett rúgkapálózás volt, amiből egy novella is lett. Azt hiszem az utolsó mondatot maga Vida Kamilla, egykori ősellenségem ihlette. Névtelenül és feleslegesen, ez lennék én.

Folyton ugyanaz a gondolat jut eszembe, miszerint sehol se lennék, ha már felfedeztek volna. Hogy a kudarc visz előre. Persze utálom mindenki más művét, szóval nem dönthetem el, mi jó és mi nem.

De tudod mit, kedves utolsó olvasóm aki valószínűleg úgyse létezik:

Csak a régi idők emlékére, ideteszem azt a novellát, amit még finomkodva írtam:

Éjszaka egy lánnyal

A szoba sarkában ültem, kezemben egy pohár, benne a sokadik felesnyi whisky. Az ágyban feküdt összekuporodva, ahogy akkor aludt el, amikor mellette elfoglaltam az ágy jelentős részét. Miért keltem hát fel onnan?
Mindketten enyhén részegek voltunk, mikor úgy döntöttünk, ideje aludni. Régóta ismertem ezt a lányt. Talán már abban a másodpercben övé voltam, amikor még csak a szemeit láttam. Hatalmas, tekintetet megragadó, mégis elbűvölő szemek voltak ezek. Annyira elbűvölőek voltak, hogy a melleire már csak percekkel később vetettem szemet (férfiak között ez kisebb rekordnak számít). Ha látványa nem babonázott volna meg eléggé, a személyisége még magasabbra emelte. Egy lány, aki nem csak nevet, hanem nevettet... Kiemelte az összes általam ismert lány közül, és felejthetetlenné tette.

És most itt feküdt mellettem.

Órákon át beszéglettünk, még csak nem is gondoltunk alvásra. Megosztottam nézeteim, és próbáltam tudtára adni, hogy érzek iránta valamit, ő pedig mesélt kilátástalan kapcsolati helyzetéről. Végül úgy döntöttünk, ideje aludni, és azzal elaludt. Én viszont ébren maradtam.

Hazudnék, ha azt mnodanám, sok lánnyal aludtam már együtt. Számomra ennek több jelentése volt, mint a szeretkezésnek, márpedig mint férfinak kötelességem hatalmas jelentőséggel felruházni. Nem alszik el az ember bárkivel. Van aki mozgolódik, horkol, alvajár, rugdos vagy kiabál. Együtt aludni érdem. Jelntőséggel bír, ha együtt alszom valakivel. Számomra ez a bizalom, és az együtt létezés bizonyítéka és alapköve.

Számára nem az volt.

Számára ez egyszerű alvás volt, noha kicsit kucorgósabb a kelleténél. Ezért is keltem ki onnan. Nem tudtam elviselni, hogy együtt aludjak a lánnyal akit szeretek úgy, hoy nem történik semmi, és még csak nem is jelent semmit.

Ezért aztán felkeltem, kimentem a konyháb, és tölöttem magamnak egy pohár bourbont. Hajnalodott már, én pedig az lemúláson gondolkodtam. Hány lánnyal alszom még együtt, akiknek semmit se fog jelenteni? Jobb lenne ha feladánm, és hozzászoknék, hogy az alvás jelentéktelen, és ezáltal nem számít hol és kivel alszok? Van egyáltalán értelme jelentést adni bárminek, ha úgyse viszonozza soha senki?

Hat óra körül járt, mikor felkelt, és homályos szemekkel rám nézett. Hosszasan ránéztem, majd részeges bánatomban annyit mnodtam:
-Azt hiszem szeretlek.

Egy pillanatra elkerekedett a szeme, szótlanul felült, várta hogy elnevssem amgam, és elmondjam hogy egy vicc volt, Mikor rádöbbent hogy nem viccelek, felkelt, és takaróstul kiment a szobából, és elaludt a nappaliban lévő kanapén. Egy utolsó pillantást vetettem felé, majd nehezen felkeltem a fotelból, ás arccal előre belezuhantam az ágyba, majd azzal a lendülette el is aludtam, egyedül.

Sokkal jobb.

2014.07.30. 1:39



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat