Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Rhett Butler naplója


Rhett Butler [320010 AL], gazdája Rhett Butler
2017-02-10 Hey Porter

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/320010
2017-02-10 Hey Porter

Tíz éve nem voltam temetésen, és nem igazán hiányzott.

Kevés gecibb érzés van annál, amikor az ember egy koporsót néz, és fogalma sincs ki van benne. Első sorba kerültem. Bárki állhatott volna a helyemen, és esetleg egy közös emlékre gondolt volna.

Valami rokon volt. Még csak nem is "egy" rokon. Talákoztam vele talán kétszer, talán háromszor ha a tíz évvel ezelőtti temetésen találkoztunk, fogalmam sincs. Rokonként mentem oda, és nem volt arc amit a névhez kapcsolhattam volna. Az embernek magát kell hibáztatnia, holott...

Ugyanakkor egy gondolat volt, ami minden másiknáél erősebb volt: Mennyi ember volt jelen. Ha meghalnék, hányan jönnének el? Megtelne egy temető, még ha ilyen kicsi is? Hány emberhez jutna el? Ki az akit szívesen "látnék" ott? A rokonság odacsődülne, és ha előkerülnének az irataim, ha érdekelné őket, tólag összerakhatnák a képet, már ha... Nem lenne sok értelme. Egy ilyen szar magyar temetésen semmi értelmes nem lenne.

Az a fajta ember vagyok, aki megírja a saját temetésének menetét. Jobban ragaszkodom ehhez, mint egy lány a tökéeltes esküvőhöz. Ha nem lesz megfelelő, kísérteni fogok mindenkit.

Egyszer egy lány kis híján sikoltozni kezdett velem, mikor szóba került hogy nem akarom gyereket. Azt mondta a lány (aki mostanra elhagyott) majd jól meghal és akkor egyedül döglök meg és senki se lesz majd aki gondomat viseli. Egészen eddig a napig meglepődtem rajta, mostanra viszont... Ha a saját temetésemre gondolok... Az egyik legnagyobb ok amiért ki akarok törni az, hogy emberi temetésem lehessen. Nem ez a magyar fos, ahol egy halom ember munka helyett van itt, ahol egy mézeskecsurgatóval locsolunk egy ronda koporsót míg a gyerekerőszakoló pap a szentségről és a fényről beszél, és mindenki kizrásos alapon keresztény.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat