Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Rhett Butler naplója


Rhett Butler [320010 AL], gazdája Rhett Butler
2017-03-02 Grand Canyon

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/320010
2017-03-02 Grand Canyon

11:22.
Egy srácon ugyanolyan bőrkabát van, mint rajtam. Mögöttem jön. Látom hogy látja, látta hogy láttam. El akartam sütni egy "hiba a mátrixban viccet", de nem tettem. Nem merek megnyílni a világ felé. Számomra a hétköznap egy kibaszott porvihar. Régen szembemehettem vele, mert tudtam, hogy nem számít. Volt egy kapcsolatom, amit minden elé helyezhettem. Oké, néhány balfasz szaktársam kiröhög a hátam mögött. Nem számít, holnapután ismét vele leszek. Otthon mindenki baszogat amiért nem mondok semmit. Nem számít, holnapután ismét vele leszek. Pajzsként tekintettem rá, mindennél fontosabb volt, ezáltal semmi se számított.

Amikor elhagyott, az egész világ nehezedett rám újból. Hirtelen számított, hogy jól nézzek ki, folyton el kellett hagynom a házat, hátha találkozok valakivel, akibe újra kapaszkodhatok.

Csendben ülök matekon, baráti csoportok vesznek körül. Sokadszorra veszik fel, de már rég feladták. Egy srác barátságosan szól, hogy épp készül kiesni a telefonom. Zsepi kellett nekik, hát gondolkodás nélkül adtam párat. Úgy éreztem ,végre teszek valami jót is, de valójában úgy éreztem tartozom ennyivel. Ahogy szólt a telefon miatt, nem tudtam mit is válaszoljak. Minden lehetséges válasz túl személyesnek tűnt. Emberek között ültem, de senki se ismertem. Ismét a fura gyerek voltam, aki magának hagy jegyzeteket és nem szólal meg. a gyakorlat végén szóba került a matek 0, a mellettem lévő srác azt mondta felveszi, valamilyen fura felindulásból mondtam, hogy én már abból is megbuktam. "Az első zh retek nehéz, elmegy tőle a kedved, a második meg rohadt könnyű, de addigra már lemondasz róla". Ki a franc beszél így? Miért olyan nehéz a hétköznapi kommunikáció...

11:30. City Busz.
Felszállok a buszra, reménykedve hogy egyedüli helyre tudok ülni, de egy lány mellett találok csak helyet. Azonnal előveszem a matekfüzetem, és elkezdem írni az előbbi sorokat a kabátos srácról. Írhatnám telefonba is ,de jól esett füzetbe írni. Olvashatatlanul írtam, mert nem akartam hogy el tudja olvasni. Kb. délúton leszállt, én pedig írtam tovább.


13:58.
A szobámban ülök, és a délutáni Momentumos eseményre gondolok. El akartam menni, és egy ellentáblával akartam kifigurázni a fideszbérenc áltüntetőket. Hirtelen az adóbevallásra gondoltam, és az erasmusra. Valósággal pánikolni kezdtem. Miért ijeszt meg ennyire a bürokrácia. Milliónyi lehetőséget szalasztottam már el, csak azér,t mert nem bírom a bürökrácia gondolatát. A szabályok közé szorított rendszerek megrémisztenek. Elkezdek utánanézni az adóintézésnek, félig produktívl eszek, aztán ismét meghátrálok. Eltervezem, hogy felhívom anyámat, és megkérdezem, jó-e úgy ahogy gondolom. Sose voltam jó a szabályok követésében. Mindenki hónapokon át készült a nyelvvizsgára, én bementem és megcsináltam. mindig is ez volt számomra a kényelmes. A bürokrácia úrias megkerülése, az egyszerűbb út, a kötetlen út.

20:56. Épp most.
Végül nem mentem aktivistáskodni. Ha valaki rákérdezne, azt mondanám azért, mert a város szélén volt, pedig valahol azt láttam hogy az egyetem mellett lesz. Valójában csak bepánikoltam. Kötve hiszem hogy nyernék Erasmuson, de ettől még meg kellene pályáznom. Sose fogom, ha nem szedem össze magam.
Alkotni akarok. Tegnap elkezdtem az egyik novellát, és kb. délúton abbahagytam. Miért nem tudom kinőni a negatív karakterjegyeim. Túl sok "Ő"-t használok. Judit azzal szokott játszani, hogy valahányszor "Ő"-t talál egy novellámban, iszik. A tény hogy jó játéknak tartja, igazolja a problémát. Én és az idióta névfóbiám.

Folyton ki akarok törni ebből a magányból, pedig a mihaszna dupla novellám mindkét szereplője magányos. Lassan több mint egy hónapja agyalok rajta, és még mindig nincs meg a rendes cselekmény. Pedig csak akkor tudok a kilátástalanságról írni, ha át is élem, és ritkán vagyok ilyen kilátástalan.

Remélem.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat