Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
2006-05-31

Miért?
(Kalóz)
Hosszú volt a tél, hideg is, a tavasz is olyan esősre sikeredett. Karla egyszer csak megkérdezte: "No, hova repülünk?" Gyakran gondolunk ugyanarra a dologra, és amikor megérik az elhatározás, már csak a mikor-hogyan marad kérdéses. Mikor veszünk kutyát? Hova költözünk? A történés már eldöntött, csak a részletekről kell tárgyalnunk.
Utoljára tíz éve repültünk, akkor Isztambulba, gyerekekkel. Karla nem szívesen száll gépre, ha igen, a felé eső karom bánja: azt szorongatja. Én szívesen pakolok 20 kilónál kisebb csomagot, repülőszabatosat.
Ezt a lehetőséget ki kell használnom!
Tenger, napsütés, béke. Két kandidátus marad: Törökország déli tengerpartja vagy Ciprus. Törököknél már gyakran jártunk, marad a sziget.
Ciprus. Az újkori népvándorlás tán legnagyobb haszonélvezője: évente 2 millió ember látogatja. Márciustól fürödhető tenger, virágzó fák, áprilistól semmi eső, történelem, Afrodité, biztonság. Szinte mindenki beszél angolul (nálunk oroszul??).
Tömegturizmus, de nem a nagyipari. Ugye, nem akar egész idő alatt a tengerparton feküdni?- teszi fel a kérdést a kis képes ismertető. És sorolja a lehetőségeket, mit "kell" megtekinteni.

Autóbusz
Alapvetően szerettem volna kocsit bérelni, akkor én dönthetem el, mikor, merre, meddig. Cipruson maradt a balra hajts, a déli részen a kocsik a bal oldalon hordják a kormányt is, az északi török területen sok a jobbkormányos is. No jó, mégse. Pedig felvetettem az ötletet, hogy szerzek még Ausztriából egy "Sondergenehmigung"-ot, külön engedélyt, hogy Cipruson is jobbra tarthassak, ha már így szoktam meg.
Biztos megkaptam volna! Karla hajthatatlan (hol a kormány rajta?).
Mikor Törökországban Trabantunkkal száguldoztunk a történelem útjain, mindig visszaelőztek azok a fránya, nagy, légkondícionált buszok. Na, szegények, hajtják őket, mint a birkát. Nem szeretek várni se arra a 2-4 emberre, aki mindig 5 perc késéssel érkezik. Német nyelvű vezetés, csodák csodája, a megbeszélt 10 indulásból csak egyszer nem hajszálpontosan startoltunk, akkor is a (görög) idegenvezető lassúskodott. Hogy ezek a németek miért vesztettek el az utolsó száz évben minden háborút, érthetetlen.











© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat