Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
2007-10-27

Amanda Tapping



Amanda Tapping Rochforban született és Torontoban nőtt fel három bátyjával együtt. Színészetet a Windsor Egyetem Dráma tagozatán tanult. Olyan tévésorozatokban játszott mint a Végtelen határok, X-Akták, Kung-Fu, Millenium.

Amanda Tapping 1965. augusztus 28-ikán született az angliai Rochford-ban. Egy kis időt South Benfleet-ben töltött, majd 3 évesen Ontario-ba került. Amanda a North Toronto gimnáziumban tanult, ahol megnyerte egy dráma és egy tudományos versenyt is. Drámát tanult még a "University of Windsor School of Dramatic Arts"-ban. A diploma megszerzése utan 4 további évet töltött drámatanulással, és több színpadi produkcióban is játszott.

Hat hónap után végre megkapta első reklámfilm szerepét. Ezután szerepelt még néhány reklámban, s a pénz, amit ezekért kapott, elég volt arra, hogy megalakítsa a Random Acts nevű komédia triót. Amanda a '90-es évek elején ezzela formációval lépett fel Toronto szerte két másik hölggyel, Katherine Jacksonnal és Anne Marie Kerr-rel. A trió többek között fellépett a The New Ideas Festivalon és a Tarragon Spring Arts Fair-en is.

Amandanak három testvére van, két bátyja és egy ikerfivére. Az egyik bátyja biokémikus, az ikertestvére pedig programozó. 1995-97-ben Amanda több tévéfilmben is szerepelt, mint például a "Flash Forward" (1996) és a Remembrance (1996), valamint több sorozatban is játszott epizódszerepeket. Többek között szerepelt a "Due South", "The Newsroom" és az "X Akták" egyes részeiben, illetve játszott olyan filmekben, mint a "Rent-a-Kid" (Kölcsöngyerek visszajár, 1995)vagy a Booty Call (1997). Legismertebb szerepe az 1997 óta folyamatosan forgatott "Stargate SG-1"-ban Samantha Carter őrnagy.


Autogramcíme :

The Bridge Studios,
Stargate Productions, 2400 Boundary Road Burnaby,
British Columbia, V5M 3Z3
Canada







© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat