Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Timcsi naplója


Tristánia [133144 AL], gazdája Timcsi
2005. február 20.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/133144
2005. február 20.

Sziasztok!

Nagyon jó volt a hétvége. Jót buliztam és egy új barátra tettem szert egy lány személyében. Remélem még sokat fogunk együtt bulizni :-)

Nagyon jó volt úgy lefeküdni és felkelni, ahogy lefeküdtem és felkeltem. Rég éreztem már így... de nagyon jó... és remélem, hogy nagyon sokáig érezhetem még ezt az érzést! Puszi Édesem!

Köszönöm, hogy vagy nekem

Nehezen találtam Rád,
Csavarogtam hosszú éveken át.
Valahol mindig várt
Egy szerelem, s egy forró ágy.

Sosem kellett több ennél,
Nem akartam jobbat, mint ami jár,
De a Te lelkednél
Megpihennék már.

Hidd el, ha kell, elmondom százszor:
Köszönöm, hogy vagy nekem.
A legszebb dal sem szólhat másról:
Köszönöm, hogy vagy nekem.

Veled minden percem szép,
S tudom azt, hogy végleg itt maradok,
Ami volt elmúlt rég.
Köszönöm most jól vagyok.

Nehezen találtam Rád,
De most végre Nálad ébredek fel.
Nagyon sok éven át
Nem engedlek el.

Hidd el, ha kell, elmondom százszor:
Köszönöm, hogy vagy nekem.
A legszebb dal sem szólhat másról.
A legszebb dal is rólad szól.
Veled maradok még, nekem ennyi elég.
Neked érezned kell, soha nem hagylak el.

...

Tatiosz: Maradj Ember!

Gyógyító erő a szeretet. Ki teste, ki lelke egészségét köszönheti e csodának, ki teljes emberségét. Orvosság a szeretet minden gondolat ellen, amely lelkedet megzavarja. Változtasd örömmé mások bánatát, s hitté a reményvesztettséget. A csend nem csupán a természet hangja, hanem az ember legbelső szükséglete. A világ körüli utazás is egyetlen lépéssel kezdődik. A tudásnak nem tudás a kezdete. A szeretetnek nincs kezdete, így vége sem lehet. A szeretet örök. Légy, amivé legszebb hajlamaid által válhatsz – de elsősorban maradj ember.

...

Seneca: Emberhez méltón élni...

Mért töröd a fejed azon, ami megtörténhet veled? Meglehet, hogy meg sem történik. Tűzvészre gondolok, házad összeroskadására, csupa olyasmire, amibe beleeshetsz, s nem pedig belecsalogatnak. Inkább a csapdákra figyelj, azokra, amelyek orvul leselkednek rád...

Mikor attól rettegsz, hogy az emberek veszélyt hozhatnak rád, gondolj arra, hogy mivel tartozol nekik...

Méltóképpen élj, hogy méltóképpen ítéltess. Ne tégy semmit mások kárára, örülj mások szerencséjének, indítson meg az elesettek balsorsa, és mindig tartogass egy könnycseppet a szívedben az arra rászorulóknak...

Ne feledd: emberhez méltóan kell élned, hogy méltó légy, e magas cím viselésére...

Hívd segítőtársul a bölcsességet. Ha tógájába burkolózol, megóv a bajoktól, szentélyében biztonságra lelsz. Csak azok lökdösik egymást, akik ugyanazon az úton járnak. A bölcs sohasem kérkedik, sok emberre hozott már veszélyt a dölyfös lélek. Elűzi önmagától a bűnt, és másnak sem rója fel. Nem rémül meg a világi erkölcsök láttán, és nem kárhoztatja mások cselekedeteit. A kárhozat veszedelmes. Élj nemes szívvel, és élj egyenes lélekkel! Parádé nélkül, gyűlölködés nélkül élni - íme: tiéd a boldog élet...

...

Kedvenc italom elkészítése :-)

Pezsgő készítése:

A pezsgő előállításához teljesen egészséges, könnyű, tiszta ízű, finom zamatú, erőteljes illattal nem rendelkező, inkább semleges jellegű, minden töltéskor azonos minőségű és összetételű bor szükséges, amit csak házasítással lehet létrehozni. Ez az alapbor , franciául cuvée a következő lépés az alapbor újraerjesztése zárt térben úgy, hogy a keletkező széndioxid ne tudjon eltávozni belőle. A borhoz cukrot kell hozzáadni, melyet általában borban feloldott cukorral, úgynevezett tirázs likőrrel végeznek. Az erjesztéshez cukron kívül még élesztő is szükséges.

(Cuvée: kupázs. A pezsgő készítése során másodlagos erjesztésre házasítással alapbort (típusbort) állítanak elő.)

(Alapbor: A másodlagos erjesztés során az alapborhoz adják hozzá a tirázs-likőrt. Lásd. Cuvée)

(Tirázs-likőr: A pezsgő készítéséhez használják. Borban vagy vízben oldott cukor, esetleg citromsav felhasználásával készül. Ez utóbbi az eredeti savtartalom megőrzése érdekében kerül az oldatba. A tirázs-likőrt az előzőleg előállított alapborhoz (cuvée) adják hozzá a másodlagos érlelést megelőzően.)

Mára ennyi... Jó éjszakát mindenkinek!






Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat