Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Timcsi naplója


Tristánia [133144 AL], gazdája Timcsi
2005. március 9.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/133144
2005. március 9.

Eltelt megint egy nap a hétből... Bár nekem valahogy minden nap ugyan olyan amióta itthon vagyok betegen. Néha nem is tudom milyen nap van.

Most néztem ki az ablakon és hát nem valami szívmelengető az idő odakint. Eddig nagyon örültem annak, hogy esik a hó stb... de már elééééééééééég... szeretnék madárcsiripelésre ébredni... süssön a pocimra a nap és legyen nagyon szép idő! Erre mit mondanak most a rádióban? Havas eső esik! :-(

Olyan beszürkültek az emberek ebben az időben, kell a jó idő, sok fény, energia, a szép színek... de e helyett mi van... Sötétség, szürke és fekete színek, rosszkedv és depresszió...

De viszont tegnap hívott a Zsolti :-) sajnos nem találkoztunk :-( pedig már nagyon szerettem volna látni, na de hétvégén az enyém lesz... Végre!

Még egy kicsit beteg vagyok, holnap megyek vissza a dokihoz. Lázam már nincs egy – két napja, de a köhögésem még megvan. A gyógyszerem is elfogy ma, úgyhogy meg kell végre gyógyulnom.

...

Tatiosz: Élni annyi, mint szeretni

Élni annyi, mint szeretni.
Szeretni, látni és megmutatni, érezni és érzékeltetni, meghallani és meghallgatni, magasba szállni és felröpíteni, kinyílni és felnyitni, megérteni és megértetni, együtt érezni és eggyé olvadni - és tudni, hogy a szeretet a legmagasabb rendű alkotás...

...

Lev Tolsztoj: Életöröm

A boldogság joga - mint mondják - az élethez való jog.
De van-e jogom örülni az életnek? - kérdeztem, miközben az erdőn átlovagoltam.
Így feleltem magamban: igen, minden embernek joga van az örömhöz, amikor ebbe a világba belép. De csak az örülhet, aki nem követ el bűnt, amellyel szenvedést okoz másoknak.
Jónak kell lennem! - ebben rejlik mostani földé létem igazi boldogsága, ez a feladatom és ideérkezésem lényege.

...

Leszek Kolakowski: Gyűlöletben élni, - halálban élni...

Soha, senkinek, semmilyen körülmények között, semmilyen helyzetben nincs joga gyűlölni.
Az igazság, abban a pillanatban igazságtalansággá válik, mihelyt a gyűlölet segítségével kívánják megvédeni, vagy ami ugyanazt jelenti: önmegsemmisítés a gyűlöletet az igazság szolgálatába állítani.
A gyűlölet tönkreteszi, erkölcsileg védtelenné teszi az egyént a külső erőkkel szemben. A gyűlölet az egyén erkölcsi megsemmisítését, öngyilkosságát jelenti, s még a szolidaritás gyökerét is kitépi a gyűlölködőből. A kifejezés: vak gyűlölet - kitűnően mutatja a lényeget. Nem lát mást, csak ezt: gyűlöletet!
A gyűlöletnek pusztán negatív jellege megbénítja az emberek közötti érintkezés normális formáit, elpusztítja a személyiséget, és így kitűnő eszköz arra, hogy az embert szellemileg lefegyverezze.
A gyűlölet mindent felemésztő energiája megöli a bizalmat, az emberi kapcsolatokat, véget vet az egyén integritásának, és ezért lelkileg előbb semmisíti meg magát az egyént, mint állítólagos ellenségét. Ebből kiindulva megállapíthatjuk: gyűlöletben élni annyit jelent, mint halálban élni.

...




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat