Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Zsófi naplója


Orwella [120898 AL], gazdája Zsófi
:DDDDDDDDDDDDDDDD

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/120898
:DDDDDDDDDDDDDDDD

Bolognese

Fajtaismertető: A társasági kutyák népszerűsége napjainkban reneszánszát éli. Egyre többen választják társnak, barátnak ezeket az aprótermetű kis kutyákat. Méretüknél fogva lakásban jól tarthatók, könnyen szállíthatók. Élénkek, éberek, de nem csaholósak. Kevés a mozgásigényük, idős emberek számára is ideális társ a bichon. Mutatós küllemével, kedves, ragaszkodó természetével hamar belopja magát az ember szívébe.
Bolognese: Már a XI-XII. században ismert és népszerű volt az európai arisztokrácia köreiben. Főleg Itáliában a Mediciek rajongtak érte, valószínűleg a fajta elnevezése is innen ered. Egy határozott, élénk kiskutya. Rendkívül ragaszkodó, vidám természetű, idegenekkel egy kissé bizalmatlan. Nagyon szereti a gyerekeket. Minden érdekli, imádja a kirándulásokat, a szabad sétákat.
Leírása: Fehér, göndörszőrű kiskuya. Széles fej, az orr keskenyedő, rövid. Stopja közepes. Az orrtükör fekete, fülei magasan tűzöttek, szőrrel dúsan borítottak. Szeme kerek, sötét, fekete kontúrral. Az orr és az ajkak feketék. A mellkas mély. Mellső lábai egyenesek, a hátsók jól szögelltek. A hát rövid, egyenes. A farok magasan tűzött, a hát fölé kunkorodik. A szőr fehér, bolyhos göndör az egész testen, lehetőleg folt nélkül. A szőrzet mindennapos kefélést igényel. Nem vedlik, szagtalan. A szukák 25-28 cm, a kanok 27-30 cm magasak. Súlyuk 2,4-4 kg.


Hamarosan lesz egy ilyen kutyusom. Nagyimnál fog lakni, kint Sajókeresztúrban egy darabig, de remélem egy egy hétvégére megengedi majd mama, hogy hazahozzam amikor 100% időmet vele tudom tölteni! Aztán egy idő mulva (1 hónap vagy akár évek multán), de tudom dédim is megszereti majd, és megengedi, hogy ideköltözzön véglegesen, mikor majd meglátja, hogy hogyan törődök majd azzal a kutyussal. Sokan azt hiszik, el fogom kényeztetni, hiszen mióta az eszemet tudom, egy kiskutya az álmom, amiért bármit megtennék! Ezt a kiskutyust tanítani fogom, parancsszavakra, engedelmességre és tiszteletre, szobatisztaságra, és igyekszem majd minden szabadidömet vele tölteni. Remélem minden nap kijutok majd hozzá, mert fontos, hogy engem tekintsen gazdájaként, és ne a nagymamámékat! Nem fogom engedni nekik sem, hogy elkényeztessék, mert az hosszútávon rossz lesz mindenkinek, de leginkább a kutyusnak. Csak az általunk vásárolt kutyatápból ehet majd, (kivéve ha elfogyott és nincs rá pénz). Csak én fésülhetem majd, vagy nagymamám. Ja meg fontos!: Ketrin nem kinozza!! Mert akkor azt megbánja...
Szerintem nagyimat fogja gazdájának nézni, deel tudom érni, hogy engem és nagyimat nézzen, ne csak őt - remélem - Ha csak nagyimat tekintené gazdájának, akkor abban a percben elveszteném, és nem az enyém lenne többet. Mert egy kutya nem akkor az én kutyám, ha én veszem, vagy nekem veszi anyum, hanem ha engem tekint a falkavezérnek/gazdájának! Nagyon szeretem azt a kutyát, már most, pedig még meg sincs! Immmmmmmmmádolni fogoma drágaságomat!!!
Ha dédim nem is engedné haza, egy napra akkor is elhozom majd minden héten itt sétálgatni vele egész nap.

Köszönöm anya, hogy segítesz teljesíteni a legeslegnagyobb álmomat, és ígérem én is segítek majd a Tied megvalósításában!!

:*************************************************************



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat