Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Béci naplója


Z-Demon [226920 AL], gazdája Béci
A Netoldalamról:

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/226920
A Netoldalamról:

Most a netoldalam történetét szeretném nektek elmesélni:

1.változat:
Oldal státusza: Erősen kezdetleges.
Dizájn: Eléggé szegényes, csúnya.
Tartalom: Áttekinthetetlen, és túl nagy [majdnem 1gb volt:)]
Technikai szint: Elavult, erősen kezdetleges.
Ismertető: Már régóta, mielőtt még netem lett volna, tervezgettem, szerkesztgettem, vagy inkább mondjuk úgy, hogy próbálgattam szerkeszteni egy netoldalt. A tartalommal, illetve annak behivatkozásával, már akkoriban sem voltak gondok, azonban hamar rá kellett arra jönnöm, hogy a worldart, és pár screenshot, nem elég egy jó, igényes dizájn kialakításához.
Ekkoriban az oldal indexe még, csak egy doc fájlból ált. Ez a változat soha nem került fel az Internetre.

2.változat:
Oldal státusza: Erősen kezdetleges.
Dizájn: Valamivel fejlettebb, de még mindig csúnya.
Tartalom: Még mindig túl nagy, és áttekinthetetlen.
Technikai szint: Elavult, erősen kezdetleges.
Ismertető: Köszönhetően, az Office xpben található frontpagenek sikerült, a docot, egy sokkal értelmesebb htmlbe átennem, amit már az internet explorer is megnyitott. Illetve a xara webstyle 2 nek köszönhetően, sikerült, egy valamivel értelmesebb dizájnt kialakítanom, azonban ez sajnos, még mindig kevés volt, ugyanis csak a fejlécet cseréltem le, illetve beszúrtam pár gombot, (amiknek csak esztétikai szerepe volt) bár az előzőhöz képest szebb volt, összességében az oldal maga nem sokat változott sajnos. Ekkoriban az oldal indexe, mindössze egy htmlből ált. Bár ezt az oldalt már feltöltöttem, a tartalom 60% helyhiány miatt, egyszerűen nem került fel.

3.változat:
Oldal státusza: Béta állapot.
Dizájn: Valamivel fejlettebb, de még mindig nem az igazi.
Tartalom: Kiszelektált, és áttekinthető.
Technikai szint: Kezdetleges.
Ismertető: Ez az oldal mindkét elődjét, felülmúlta, mind tartalom, mind a dizájn terén.
Rájöttem, arra hogy drasztikus lépésekre lesz szükség, a tartalmat, kiszelektáltam, és csoportokra bontottam, majd az egy csoportba tartozó elemeket betömörítettem. Ezzel rengeteg helyet, és időt spóroltam meg. Szintén drasztikus változások voltak a dizájn terén is, az egyetlen indexes módszert, [amit anno kényelmesnek tartottam:)], felváltotta, a sokkal igényesebb, és technikailag is fejlettebb több indexes módszer. Bekerültek a képbe a menük is, amik mind dizájn, mind áttekinthetőség szempontjából sokat dobtak az oldalon. Illetve a fölösleges, haszontalan screenshotok, és a funkció nélküli gombok is eltűntek.
Ezen az oldalon, majdnem egy hetet dolgoztam, (a korábbiak, mindössze egy délutánt vettek igénybe) de meglett a sok munka, és kitartás gyümölcse! Egyetlen bánatom, hogy a linkekre már nem maradt időm:(.

4.változat:
Oldal státusza: Nem végleges Alpha.
Dizájn: Minden eddiginél fejlettebb.
Tartalom: A Bétához képest, lényegesen nem változott, inkább csak bővült, finomított.
Technikai szint: Középszintű, fejlett.
Ismertető: A Bétához képest, egyedül csak a dizájn ment át lényeges változáson. Köszönhetően, a javascriptek, és a gifek, valamint, az intelligens menü bevezetésének.
Maga a tartalom lényegesen nem változott, csak bővült, és finomítottam rajta.
Valószínűleg, a közel jövőben, még fog változni, de inkább csak a dizájn. (Az új dizájnt, már a sokkal fejletebb xara webstyle 4el csináltam.)
Az egyetlen tényleges újítás, a linkek bevezetése, amikre sajnos a bétában, nem volt lehetőségem! Ezen az oldalon 4napot dolgoztam, ugyanis az új grafikai megoldások alkalmazására, még rá is kellett jönnöm:)

Érdekesség: A fórum, már az 1.változatban is szerepelt, persze csak mint terv. Később a 2.változatnál már odaírtam, hogy „Fejlesztés alatt…” de ténylegesen, csak a 3.változatba került be, azonban az adminisztrációs felület hibás működése, illetve a regisztrációs adatbázis gyakori hibája miatt, végül kikerült.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat