Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

V.u naplója


ánya [100462 AL], gazdája V.u
2009-10-28

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/100462
2009-10-28

Örülök. Örülök,hogy jobban szeretlek,mint martyt vagy akárki mást. Örülök, hogy valós emlékekből élhetek tovább. Örülök, hogy szerettelek, és hogy te is szerettél. Örülök, hogy az életem része voltál és még nagyobb része lettél. Köszönöm,hogy érdemes voltál arra, hogy szeresselek, hogy nem kell másokat keresnem, hogy szeretni tudjak, mert te itt voltál mellettem. Csak azt sajnálom, hogy minden másra több időt fordítottam. Pedig te minden hibámmal és undokságommal együtt szerettél. Mindig megbocsátottál, mikor bocsánatot sem kértem. Nem követelőztél,csak csendesen néztél. Most is ez a nézés hatol a szívem legmélyéig, ez az örök mosoly, szeretet,odaadás. Ez vagy te nekem. Én sosem leszel ilyen, mint te. Téged mindenki szeretett, imádott, mindenki az utcán és mindenki, akit ismertél. Kedves voltál az ismeretlenekkel is, és mindig türelmes velünk. Ha összeszámolnám, hány embernek fájna a halálom, kis számot kapnék. Ha megnézném, azok közül, akik valaha is ismertek, hányan nem bírtak vagy utáltak vagy szimplán leszartak, akkor jó nagy szám jönne ki. Én nem tudok ilyen jó lenni, mint te voltál. De mindegy. Nem számít, hogy a többiek mit gondolnak vagy szeretnek-e. A lényeg, hogy te ne csalódj bennem.. Én igyekszem, de nem tudok mindenkit elviselni, legkevésbé szeretni. És ezen, úgy érzem, nem is tudok változtatni. Te elfogadtál mindenkit olyannak, amilyen, viccelődtél vele, de sosem bántottál meg senkit. 84 éves koromban hányan fognak miattam sírni? És hányan sírnak miattad? Ej papa, nem neked kellett volna elmenned.. Tudom,hogy Isten is szeret téged, de nekünk nagyobb szükségünk van rád.. Neki ezernyi jó ember lehet a társaságában, de nekem te voltál az egyetlen papám. Youtubeon olvastam sok kommentet az I still miss you számhoz. Hogy hány fiatalnak halt meg valakije. És tudom,hogy ők jobban megérdemelték volna, hogy ne haljon meg a rokonuk, és nem is tudom,miért hittem, hogy pont velem fog csoda történni.. És pont most fogyott ki a patron,mikor nyomtatnám a gyászjelentést.. mit akarsz mondani papa?

edzésen.. csomóan kérdezték,hogy mi a baj.. kittikének elmondtam.. de alig tudtam.. majdnem elbőgtem magam, pedig itthon még úgy éreztem,hogy elég erős vagyok és megnyugodtam annyira, hogy eltudom úgy mondani,mint anya. de aranyos volt.. az ő papája is meghalt..

anya beszélt az osztályfőnökömmel, hogy mondja a töritanárnak,hogy ne írjak kedden.. pedig megfogom írni.. úgysem fog miattam csinálni még egy próbaérettségit és nem ül ott 5ig, h megvárja,míg kész leszek.. úgysem érdekel,hányas lesz.. másnap meg oktv.. nemtudom minek kell arra menni.. nemtudok a régi töriből semmit, lenne kb 2 pontom.. ha nemad semmit, h mit tanuljak,akkor mégis mit írjak bele.. nem mintha inkább erre tanulnék,mint a dolgozatra.. és bemegyek kedden már suliba.. hétfőn lesz a búcsúztatás a templomban.. úgyhogy hétfőn nem megyek,de kedden igen.. hogy itthon ülök és sírok,annál még a suli is jobb.. csak ne nevessenek hangosan és ne kérdezze meg mindenki,hogy mi a baj. főleg ne a tanárok. főleg ne a stadler.. múltkor is, mikor még kórházban volt a papa,órán kérdezte h mi van, de hát a csoport előtt nem fogok kiselőadást tartani arról,hogy kórházban van..úgyh mondtam,hogy semmi.. úgyhogy a tanárok és a többiek kíméljenek,ennyi..

Sajnálom őt. Ha szenved, valószínűleg jobb lenne neki fent. De akik szeretik, nekik pedig az lenne a rosszabb. Mondanám, hogy reménykedni kell és hinni a csodákban, de épp ez az, amit most nem tudok. Mert ami eddig természetes volt, azt már mind féltenem kell. Ami eddig érdekelt, azt most nagy ívben elkerülöm. Amin eddig én is nevettem, annak a végét várom és szomorúan nézem. Részben ugyan úgy élek, más részt viszont egy képhez beszélek, odarakom magam mellé, ha tanulok, és a gép felé fordítom, ha naplót írok. Minden egyes mozdulatomat megmagyarázom magamban neki, és ha magamban véletlenül káromkodok, akkor a következő pillanatban vissza is szívom és bocsánatot kérek.. Néha tényleg azt hiszem, hogy csak nyaral, és visszavárom. Máskor pedig, sötétben, "tears in heaven"t hallgatva ülök és sujkolom magamba,hogy már nem él.. Néha erősnek érzem magam, utána pedig elbőgöm magam és csomó lesz a torkomban, ha beszélnem kell róla..

"Mindenki Pista bácsija", ezt írták Rólad:) Papa nem tudom, hogy tudtál egész életedben mindig ilyen vidám és jó lenni, hogy mindenki szeressen.. Pedig nem volt könnyű életed.. Hogy téged minden diákod szeretett.. Tanítottál mindenkit, nem tettél különbséget semmi szerint sem.. Tökéletes pár voltatok a mamával:) Ő mindig befogott a kerti munkába, de te mindig segítettél és csak viccesen "panaszkodtál", és mindent meg is csináltál.. Vele jótékonykodtál, te mentél a postára, el is törölgettél, ha a mama mondta..
Olyan vicceset mesélt rólad a mama:) ugye kiskoromban mindig együtt néztük a legyen ön is milliomost.. te ültél a törzshelyeden, a fotelban, felraktad a lábad a kispuffra v mi volt az.. énis magam elé raktam egy kisszéket, a földön ültem.. feltették a kérdést, és mondtam,hogy: váááááááááárj ne moooooooooooooond!!!! és betippeltem egyet,mintha értenék hozzá, pedig annyi éves koromban jó,ha egy kérdésre tudtam a választ.. és akkor mindig mondtuk,hogy ennyit nyertünk volna..:D általában 3 kérdés után kiis estem mindig..:D de akkor is vicces volt.. és te olyan okos voltál.. és mondta a mama, hogy küldtél be sok kérdést a játékba, és hogy a társasjátékban oda is van írva a neved:))) és hogy hívtak játszani, de azt mondtad,hogy ott nem menne és nem akarnál szégyenben maradni.. de a "közérvelés" az volt,hogy muszáj volt nyakkendőt felvenni a műsorba, te pedig nem akartál..... :D jaj de jófej voltál papa..:/ egyszer volt a suliban is ilyen játék. a művházban. ott volt vivike is. akkor épp nagyon megtudtam volna verni,mert a mamája állandóan beciccegett meg mutogatta a megoldás betűjét és már akkor is túlságosan allergiás voltam a csalásra.. és mikor én voltam, az volt a kérdés,hogy mi vas megye székhelye.. és persze kicsi voltam, lövésem sem volt.. de tudtam, hogy a papa vas megyei.. ezért a telefonos segítséget igénybevéve felhívtam ott egy vezetékes telefonról.. a család bölcsét:) és persze tudta:) olyan furcsa.. ott a mobil,ami az övé volt, vagyis ő használta, én tanítottam meg smst írni és a többit is:) és hamar meg is tanulta, ahhoz képest,hogy 80éves korában kapta..jobb volt szerintem,mint anya:D és hogy most a mama telefonál vele.. annyira furcsa.. hogy régen még ő fogta a kezében minden nap.. ő hívott fel, és beszélt bele olyan hangosan, hogy el kellett tartanom a fülemtől a mobilom.. és ma már nem.. nem tudom elképzelni,hogy valaha is jobb lesz.. mert ha rá gondolok,egyszerűen nincs értelme az életnek.. kiveszik belőle minden öröm.. már erőm sincs veszekedni.. se próbálkozni.. tökre izgulhatnék a meccs miatt, vagy aggódhatnék a töriért.. de semmi.. nem tudom megérteni.. hogy egy hülye bacilus.. egy tüdőgyulladás.. pont olyan,ami tünetmentes,nem jár lázzal,tehát lehetetlen észrevenni.. csak akkor,mikor már késő.. ha azt mondja valaki,tüdőgyulladás,azt mondom, mi az.. de már 84 évesen nagyon is súlyos lehet.. de mértnem lehetett olyan, amit már az elején észrevesznek? hogy nem lappang benne kitudja mi óta,hanem egyből elmegy vele orvoshoz? és nem a mentőnek kell elvinni elájulva.. minden egy kicsin múlott, de minden téren ez a kicsi nem a mi oldalunkon állt.. ebből az egészből nagyon könnyen lehetett volna csak egy rossz emlék,ami után boldogan élünk tovább.. viszont nem az lett.. és rossz.. mert olyan semmiségnek tűnt.. mármint.. ha azt mondják,rák.. akkor tényleg elfogy minden reményem.. de nem.. tüdőgyulladás. ahj hogy mondjam ezt el.. hogy ki tudja, meddig élhetett még volna, ha ez nincs.. ha ez a semmi, de mégis óriási dolog elkerüli őt..


régi naplókat keresek,amiben ő van.
"akkor kicsit rossz érzés volt, hogy tolnán játszunk, és senki nem kíváncsi rám.. azt mondta anya, h majd mondja papámnak és ha elakar jönni akkor kihozzák.. őt is vártam, de nem jött:) "



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat