Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Gimesi Adrienn naplója


Sophie Pinnock [106847 AL], gazdája Gimesi Adrienn
Mohóság

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/106847
Mohóság

Valamikor régen, a hegyek közt megbúvó völgyek egyikében volt egy tó, amihez az állatok inni jártak. A tó közelében út vezetett, azon túl pedig az egyik vadász felállított egy hatalmas íjat, ami nyilat lőtt ki magából, ha valamilyen állat a közelébe került.
Egyszer egy medve jelent meg mellette. Megbotlott a zsinórban, és a következő pillanatban az kilőtte a nyilat. Szegény medve, ott helyben elpusztult.
Majd egy róka járt arra.
- Ejha! - kiáltott. - Ennyi hús egy évig is elég lesz nekem, de azt hiszem, az lesz a legjobb, ha elrágom az íj idegét. Ha nem teszem meg, a vadász esetleg nekem is csapdát állít. - Így is tett, elrágta az íj idegét. Abban a pillanatban az íj visszacsapott, és úgy fejbe vágta a rókát, hogy az menten szörnyet halt.
A közelben volt egy vízmosás, amiben egy elefánt aludt. Arra járt egy nyúl. Meglátta a mozdulatlanul fekvő elefántot, és játékosan körbeszökdécselte. Az elefánt végül kinyitotta a szemét, és ránézett a nyúlra.
Milyen érdekes! - gondolta az elefánt. Hogy ez a kis fickó mekkorákat ugrik! Azt hiszem, én is megpróbálkozom a dologgal! Ugrott egyet, de az egyik lába beleakadt a vízmosás oldalából kiálló kőbe. A kő kimozdult a helyéről, ráesett az elefánt fejére, és menten agyoncsapta.
Ekkor már három halott állat feküdt a csapda körül: egy medve, egy róka és egy elefánt.
Arra járt hét rabló.
- Ejha! - kiáltottak fel. - Hogy itt mennyi hús van! Néhány napig itt maradunk, és jól teleesszük magunkat!
Szükségük lett volna vízre, de egyikük sem akart elmenni a patakhoz. Végül hárman mégis elindultak, négyen pedig ott maradtak.
A négy rabló elhatározta, hogy mérget szórnak a másik három számára kikészített húsra, így az övék lesz a maradék hús, a sok csont, meg az elefánt agyara. Így is tettek.
A három rabló, aki elment vízért, így tanakodott:
- A társaink rossz emberek. Lusták! Mi cipeljük nekik a vizet. A lustaság büntetést érdemel. Mérget szórunk a vizükbe, és miénk lesz az összes hús, a sok csont, meg az elefánt agyara!
Amikor visszatértek, a négy rabló igen szomjas volt, ezért azonnal ittak. Kicsivel később már egyikük sem élt.
- Most pedig - mondta a három vízhordó rabló -, teleesszük magunkat!
Megették a mérgezett húst, és kicsivel később már egyikük sem élt.

MI EBBŐL A TANULSÁG? Először is, ne akarj mindent magadnak, hagyj másoknak is a jóból(róka esete,ugyebár...). Másodszor: ne próbálkozz olyasmivel, amit úgysem tudsz megcsinálni(elefánt esete). Harmadszor: gonosz emberben akkor se bízz, ha a legjobb barátodnak is vallja magát(végül a rablók esete).



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat