Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

V.u naplója


ánya [100462 AL], gazdája V.u
Abafi

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/100462
Abafi

ebben a könyvben aztán szerelmi százszög van, de tényleg:D

"Megbírja-e földi kebel azon harcot, mely szükséges, hogy valaki úgyszólván önmagából nemesüljön ki? S e kétség őt komollyá tevé pillanatokra. De a hölgyi szívnek sajátja azon bizodalom, mellyel ragaszkodik az iránti képzeteihez, ki érdekes előtte. Így Margit is bízott Abafiban..."
pontosan így van, a Képzetekhez. ezért csalódunk mindig, mert valami csodának képzeljük el a másikat, valami földöntúlinak, amit meg sem érdemelhetünk. aztán azt hisszük, nem voltunk elég jók e csodához, pedig csak olyat kéne keresnünk, akinek mi magunk lennénk a csoda.

"Vagynak pillanatok, kivált az ifjúság szép napjaiban, mikor bizonyos érzelmeket, mint szentséget rejtegetünk kebleinkben. Az érzelem tárgya fontos e, vagy nem? valóság e, vagy képzemény? az nem kérdés. Elég, hogy az, az ifjú keblében él; s olly kincs gyanánt tartatik, mellyet idegen szem látásának, idegen fő észrevételeinek kitenni irtózik. " - tudok írni, szó szerint idéztem.

"Mit, öcsém uram! Föláldozza? Minden ember az egész világot szeretné magáért föláldozni; s magát áldozná föl másért? Hagyjuk az álmokat édes öcsém!"

ma ilyen idézgetős napom van, de nem csoda, ha reggeltől estig olvasok.

"Andaházy, a darab hőse, nevének megfelelőleg, inkább gondol és érez, mint cselekszik,, s mindannak, mi körülötte végbe megyen, szenvedő tanúja." - just like me

“Mindaz, amit a világ akarhat tőled, alku és félmegoldás. Csak az számít, amire te szerződtél önmagaddal és jellemeddel. Ebben a szerződésben nincs alku." talán ez a legfontosabb, amit velem kapcsolatban az embereknek meg kéne érteniük/vagy elfogadniuk.

"Hidj, de jól megnézd: kinek! így tanít a régi közmondás. Hidj, de jól megvizsgáld: mit! erre oktat a philosoph. S az ember, ki mind ezt híven megfogadni szeretné, addig néz és addig vizsgál, míg utoljára sem azt nem tudja: kinek? sem azt nem: mit? kelljen vagy lehessen hinnie."

"Kétség a szív minden hóhérai közt legkínozóbb."

"Pali ajkain keserű mosolygás vonult el. "Szerelem? tudjátok is ti: mi az? értitek is ti: mit teszen az? Röpkedni, mint a lepke; fellobbanni, mint bolygó fény; mámorba hullani, melly fél éjig tart; aztán ásítni és jót aludni, és reggelre mindent elfelejteni: ez a mit ti szerelemnek hívtok. "


családi rajongás
Apa: ha ezen a meccsen láttam volna először játszani, nem ő lenne a kedvencem.
én: még jó, hogy én vagyok a lányod!
Apa: de nem te vagy a kedvenc játékosom.
én: nekem sem te a kedvenc szurkolóm!


olykor jó lenne belelátni a másik fejébe. csak egy pillanatra. látni, hogy nem gondol ránk, hogy nem érdekli ,mi van velünk és már egyáltalán nem szeret. jó lenne megölni a reményt. mert akkor nem keresne a szív minden megnyilatkozásban valami jelet. egyszer hasadna meg végleg, s nem feszítené percről percre a fájdalom. végy egy tőrt, s légy reményem gyilkosa!

úgy hívott, hogy Szépszemű.. :(

"...hogy sorsától szívet kapott ajándékul, melly első alkalommal vérzeni és fájni el nem múlatja"



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat