Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

V.u naplója


ánya [100462 AL], gazdája V.u
i can only imagine

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/100462
i can only imagine

egyszer csak befejezem végre a vizsgára való készülést és kifogyok az idézetekből.. bár ezek még mindig jobbak, mintha a "saját nyelvemen" keseregnék naphosszat.

"szívében egy húr sem vala, melly az ifjat mélyen összerázó rengést felfogni 's megbírni tudhatá; érzeményi általlátszók valának, mint ezüstforrás, minek mélysége nincs; az ifjú érzelme pedig feneketlen terjedt ki, mint az oceán."

napi nyelvművelői kérdésem: hogy lett a melly-ből mely?

"Jól tudom, ti is állottatok valaha 's bizonyosan nem egyszer éltetekben ohajtásaitok' megválasztó pontján, azon ponton tudniillik, midőn az ember sokáig táplált kívánataival azon perczre jut, mellyben azok vagy teljesedésbe mennek, vagy semmiségökben maradnak. A' mi feszülést kebleitekben, a' mi keresztülnyilallást szíveiteken, habzást és küzdést, hűlést és hevülést ereitek' egész folyamában ollyankor éreztetek, mind azt épen úgy érezte most Erdőhegyi..." - sétálsz a vesztőhely felé, s ő megfogja a kezed. leülsz mellé, és várod, hogy szeressen. de ő végignézi, ahogy sírsz mellette. kéred, hogy mondja ki -vége-, hogy elszaladhass, mielőtt a szeme láttára meghalsz. nem teszi, csak fájón néz. fél kézzel még kapaszkodsz a múltba, nem tudod, lesz-e elég erőd, hogy elengedd. csak ülsz és vársz. belül csatázol magaddal, ő csak azt látja, hogy a könnyeidet törölgeted. erőt veszel magadon, és még az újabb zokogás előtt felállsz. leporolod magad és elindulsz. magad sem tudod, hogy a szád köszönésre nyílt-e vagy csak némán sóhajtottál. minden lépés, amivel távolabb kerülsz tőle, egy-egy szúrás a szívedbe. egy ideig jön utánad, de elenged. nem rohan hozzád, hogy megöleljen, hanem hagyja, hogy örökre kisétálj az életéből. pedig te az utolsó utáni percig is várod, hogy megfordulva ő álljon előtted. de nem fog, hisz ő nyitotta ki az ajtót, hogy elmenj. és te elmész - mert szereted.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat