Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Vivi naplója


Piszikuca [102470 AL], gazdája Vivi
2012-10-19

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/102470
2012-10-19

Veszprém és Dunaújváros után újra itt. :]
Írtam egy sikeres mikro ZH-t, ami jippiáéé és egy sikertelen gazdstatot, ami már nem annyira. :]
Sajna még mindig odáig vagyok a N-ért, ami nem túl tetszetős, pláne, hogy nem megyünk a Fogarasira mert stat pótZH. Muszáj átmennünk, különben 2x-esen szívatom magam. Pénzt se keresek, ZH-n is megbukom. Ja és őt se látom..
Vajon fog hiányolni? Tudom, hogy nem.

Veszprémben nem sok említeni való volt. A legnagyobb szívás volt, reggel 9-re értünk Pestre. Én utána, mivel már hazamenni nem volt értelme, anyuhoz mentem, ott voltam 11-ig, akkor bementem az egyetemre, végigültem a mikrot (Bogi formában volt..):], majd hazajöttem, bedőltem az ágyba és szinte folyamatosan aludtam másnap reggelig.
Veszprémben nem sok említeni való történt, ami mégis:
- Norbi borostás volt és úgy tűnt, nem valami jókedvű..
- A pénztárak melletti rasztereket számoltam, amitől tök hamar tök éhes lettem. Nyalóka, pez cukor, etcetera.. :)
- Volt kb egy óra holtidő, utána is csak azért volt melóm, mert mindig mentem ha kellett valaki. Ez akkor akár túlbuzgóságnak is tűnhetett, de nem, egyszerűen csak úgy voltam vele, hogy (majdnem) bármi, csak ne kelljen itt ülnöm tovább tétlenül... Az meg, hogy közben még láthatom is néha, csak bónusz. :]
- Nagyrészt Henivel voltam, jól elvoltunk.
- Egyik alkalommal a pult mellett álltam és kerestem hova kell mennem. Felemeltem a fejem és valahogy nyitva maradt a szám.. gondolom fáradtság meg nem bootolt be az agyam vagy ki tudja, de Döme épp arra járt és beszólt, hogy: berepül a szádba a légy. Amire ezt befejezte, már be volt csukva a szám, mondtam is neki, hogy igen, én is rájöttem, hogy az arckifejezésem nem sok értelemről tanúskodott, blabla, már nem tudom pontosan miket mondtam, de miközben valamit nézett, tök kedvesen mosolygott. Tök pozitív élmény volt.
- Azért emellett is kiderült, hogy nem annyira komoly srác ő sem. Mármint jó értelmben.
- Azt hiszem éppen elemeket számoltam, mikor egyszer váratlanul megjelent mellettem a Norbi és kölcsönkérte 10 mp-re a tollam. Persze oda is adtam. Visszaadta és olyan kedvesen mosolygott mellé, amire addig - akámilyen aranyosan próbáltam is elérni - nem volt példa. Kicsit már látszott rajta, hogy fáradt, de azért amennyire önfeledten akkor sikerült, visszamosolyogtam.
- Más nem nagyon jut eszembe. Jó sok hülye volt most is, újra kellett számolnunk pár részt, mert az áruházigazgató nagyon akadékoskodott.
- Ja igen, az OBI dolgozók tök furák voltak, főleg az egyik, akitől én segítséget kértem. Egyszer felakasztotta rossz helyre a cuccot, máskor meg nem tudom mit kértem, de azt is furán teljesítette..
Meg kérték, hogy jöjjön le valaki, aki koordinál egy-két dolgot, mondta a nő, hogy ezért jött le a főnök, majd hozzátette h bmeg.. Elég kemény volt. Meg elég nagy tapló..
Bandi épp vitt valamit mögötte, össze is néztünk olyan fejet vágva, ami mindent kifejezett... :]

"Feltörni" azonban egyértelműen Dunaújvárosban sikerült.. Furcsa visszagondolni, hogy 24 órája még ott voltam, valószínűleg még a hülye rasztereim számoltam, szerintem a fürdőszobai szőnyegeket vagy a budi ülőkéket.. :]
Norbi most jobb kedvűnek tűnt, mint korábban, de jó ideig úgy el voltam dugva, hogy nem nagyon járt arra. A korábbiakban (festékek-szúnyoghálók, radiátorok-csillárok, pénztár melletti cuccok) mindig szerencsés részt kaptam, hát most kevésbé. Fürdőszobai tárolókat számolgattam, amik igen-igen kaotikusan voltak elhelyezve és igazából nagyon nem tetszett nekem a dolog, de nem volt kifogás. Igaz, az OBIs lány nagyon kedvesen segített és végig nagyon barátságos volt.Utána fürdőszobai szőnyegeket kellett leszámolnom, az se volt sokkal jobb..
Utána jöttek a WC ülőkék, csomó giccses darab, pfujj.. Tök rondák meg ízléstelenek voltak.. Néhol össze vissza voltak bepakolva, ott kellett fordítgatnom, hogy meg tudjam nézni az EAN kódjukat. Egyik alkalommal épp visszapakolni próbáltam, az egyik kezemmel a mintadarabot fogtam, a másikkal próbáltam felemelni a cuccot, de nem nagyon ment. Egyszer csak valaki megfogta a mintadarabot és fogta amíg visszapakoltam. Norbi volt. :] Utána ránézett és azt mondta: ez szép női munka. Mert hogy minden katonásan egy irányba fordítva állt. Megkérdezte, hogy kell-e valaki segíteni, de mondtam hogy megoldom.
Az a vicces az egészben, hogy biztosan nem ő volt az első aki elment ott, viszont ő volt aki nem nézte hogy szenvedek, hanem odajött és segített. Tudom, ő bárkivel megtette volna, mert ő ilyen ariii, de akkor is.. jól esett. :]
Utána MDE-ztem valamiket, de már nem tudom mit.
Aztán ellenőriztem dobozokat, ahol a felső sor nem volt bevételezve, nem tudom ki lehetett az a lúzer, aki így csinálta meg. Ezután kiküldtek egy segítővel cementes zsákokat számolni. Asrác elvileg akkor tanult be ilyen pultosnak, ehhez képest 5 percembe telt, mire megértettem vele, hogy ránézésre miből látszik, hogy az 20 zsák cement vagy festék vagy ragasztó vagy mi a fene. Abszolút nem vágta le elsőre, csak nézett nagy bután. És az ilyeneket tanították be.. Persze szinte csak fiúkat, mondtam is, hogy mennyire hímsoviniszták.
Utána függönyöket ellenőriztem, az jó volt. Közben sikerült Brigivel is találkozni, akire korábban - véletlenül - ráuszítottam a Dömét. :]
Aztán kaptam meg a végzetes festékeket... :D
Egy darabig semmi gond nem volt, de ahogy a Dulux festékekhez értem, feltűnt, hogy valami nem oké.
Egy hülye agyatlan vadbarom úgy számolta le, hogy egymás tetején volt 5, akkor ráírta, hogy 5. Mondjuk volt, ahol 4 volt egymás tetején, ő oda is 5-öt írt, szóval az egész kicsit kaotikus volt. Egyáltalán nem nézte a színeket, de volt 2, ami más fajta volt, azt valamiért mégis külön számolta.
Totál logikátlan volt, mert egy címke volt, nem értem, miért nem számolta az összeset egybe. Vagy akkor megnézte volna az EAN-okat vagy valami. De nem, totál sík hülye volt..
Mondjuk az MDE-ző is észrevehette volna. A Bálint csinálta, aki azzal védekezett, hogy rosszul volt számolva. Igen, de hát könyörgöm, ha már bevételezed, legalább fuss át rajta, hogy vajon jó-e, csak úgy nagyjából. Szemlátomást ő is szart bele. Végül is csak 5 órámba telt, mire a hülyeségük - meg a lustaságuk - eredményét helyrehoztam.
Észrevettem, hogy valami sz*r van a palacsintában, úgyhogy elkezdtem lepakolni a festékeket. Nem tudom, hogy épp pakoltam vagy már végeztem, mikor odajött Norbi és kérdezte, hogy mi a helyzet? Magyaráztam neki, hogy mi van felvéve és minden árnyalatnak más az EAN-ja és ráadásul 2 méret van, azok is mind mások és totál rosszul van felvéve. 14 kód volt felvéve a kb 60 helyett.
114 termék volt MDE-zve, úgyhogy azt mondta, ne MDE-zzem újra, hanem írjam a végére a kódokat. Hát én bele is kezdtem, de ez nem volt valami haladós..
Többször odajött közben, ez volt az egyetlen jó a dologban.. :]
Aztán odahívott egy OBIs csajt is, mondta, hogy igen, EAN szerint kell felvenni mindent.
Végül, mire már kb minden dolgozó tudta mit csinálok, merthogy megállás nélkül körmöltem egy rakás festékes doboz között, odajött a Viktor nevű pasi és mondta, hogy ez így nem lesz jó, MDE-zzük újra. Ekkor már kb 3 órája ezzel szarakodtam, szóval király volt...
Persze eleve nem volt sok értelme, mert benn ezt még fel kell vinni a gépre, a rossz számok miatt plusz mínuszolni is kell... Csak hát én nem akartam Norbinak ellent mondani..
Amúgy is olyan aranyos volt, fél óránként odajött,hogy hogy állok meg ooolyan kedves volt.. :] Jó, tudom, hogy házas..de akkor is. És mellesleg érthető a dolog...
Döme is elment mellettem meg mások is, mindenki nagy ívben tett rá, hogy mit csinálok, pedig nem voltam épp hétköznapi látvány, ráadásul az arcomra volt írva, hogy gáz van, de senki nem jött oda megkérdezni.
És ha ez mondjuk az utcán történik, azt megértem. PErsze nem úgy értem, hogy az utcán pakolok szét vagy 60 doboz festéket, mert az eléggé nagyon furcsa volna.. :D Hanem hogy az utcán csinálok valami furit és senki nem érdeklődik, mi bajom.. e itt mégis csak együtt dolgoztunk, ráadásul ők azért voltak, ha gáz van, segítsenek, ehhez képest tettek a dologra.. Pedig az volt a cél, hogy minél pontosabban, gyorsabban végezzük a dolgunk... No mindegy, az furcsi volt.
Norbi bezzeg odajött és megkérdezte, mi a baj. Ezért van felesége. Mert ritka az ilyen figyelmes ember.. Nem csoda, hogy lecsaptak rá.. Meg aztán jól is néz ki. Nincs mit tenni, fullos. :D
Szóval érdekes volt. A rövid hajú, piros pólós pasi odajött néha és poénkodott, hogy ő idehívná aki csinálta és újracsináltatná vele meg ilyenek.
Az Endre meg bemondatta az MDE-ző nevét, de azt én már tudtam, hogy a Bálint. Persze ő IS hibás volt, de a számolónak is lehetett volna több esze. Szóval azért ő is korrekt volt, jól esett.
Aztán végül a Viktorral elkezdtük az MDE-zést, Brigivel fejeztük be, mert különben ő hazament volna. Mire végeztünk, rendesen kikészültem. Vagy másfél órát biztos földön gubbasztottam és körmöltem..
Utána már nem nagyon volt meló...
Norbi odajött hozzám és mondta, hogy keressek meg egy ismeretlen cuccot, mert "te alapos vagy".. :]
Utána nagyrészt ilyeneket csináltam, jártam be az irodába is, adtak néhányat maguktól is. Brigivel voltam kinn szüneten is, jó volt.
Egy másik pultba betanított, elvben okos csávónak elmagyaráztam hogy vannak leszámolva a festékek. Többé kevésbé logikus volt amúgy, csak sok volt belőlük, de hát istenem. Nekem is le kellett ellenőrizni..
Mellesleg állítom, sokan nem vették volna észre, hogy hiba van benne. Sőt, az emberek túlnyomó többsége nem vette volna észre.. Mindegy... Végül 4-en csinálták meg az ellenőrzést.. :]
Utána elég pangás volt..
Később aztán le kellet szedni a cédulákat, én mentem szemétszedőnek és gyűjtöttem mindenkitől a szemetet. Egyszer csak a nagy lófrálás közepette a 2-es pult felé menet a Döme szólt nekem, hátulról Norbi kivette a kezemből a zsákot, hogy te ne szemetet szedj, van neked sokkal fontosabb dolgod is. A kezembe nyomtak 4 ívet, hogy keressem meg az ismeretlen cuccokat. Végül a Viktorral meg Balázzsal megtaláltunk mindent.
A szemetelés közben összefutottam Endrével, akinek mondtam, hogy mennyire élvezem a leltárt meg ilyenek, erre ő adott egy névjegykártyát, hogy hívjam fel őket mikor lesz munka és akkor mehetek a diákszervezeten keresztül. Persze, úgyis hívnak, ha kell majd ember, de azért mégis, maga a gesztus esett jól. Mondtam, hogy a következőre nem tudok menni, mire mondta, hogy sajnálja, mert akkor csak 1 évmúlva látnak újra meg ilyenek..
Hát. Majd meglátjuk. :]



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat