Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Edit naplója


Lavors [243193 AL], gazdája Edit
2016-04-03

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/243193
2016-04-03

Kedves Napló!
A tegnapi nap vegyes érzelmekkel telt el. Végül is kimentünk a Tisza partra, nagyon-nagyon szép volt. Virágok mindenütt, a víz sodrása nagyon nagy volt, s eléggé lent is volt a vízpart. Ragyogott a napsütés, de fel kellett öltözni, mert csalóka idő volt. Sok ember szerintem megfázott, mert nagyon le voltak vetkőzve, vagy sokkal edzettebbek voltak, mint én. No persze azokat sem értem meg, akik csak kimentek nézelődni, s autóval, s nem voltak betegek, mozgásukban korlátozottak, hm... De voltak cuki kisgyerekek is, kis kerékpárral, futók stb. Hiányzott Barbi, mert vele szoktam évek óta lejárni... Este a Harry Pottert néztem, nem birtam aludni az influenzától, nagyon kellemetlen volt, s nem is vettem be semmi féle gyógyszert rá.
Ma reggel coldrex barátommal kezdtem a napot, nagyon segítőkész barát, már túl vagyok két kávén is. Ilyenor kell a kávé, máskülönben a coldrex lenyom az ágyba, s fokhagymát is ettem, ami szintúgy leviszi a vérnyomásomat, s ágyba tenne:)
Ma voltam reggel a piacon. Megállapíthatom, nagyon-nagyon drága a karfiol 850 és 950,- Ft/kg-ja, de ma jön haza Barbi, s ez a kedvence:)
Vettem még medvehagymát is (ez az én kedvencem is, ebből is ettem ma) és egy ici-pici húsosszalonnát, s szintúgy pici házi májast vettem, s három répát, amit megint aranyárban adnak, s egy házi tefjölt. Néznem kell a Lidl-ben, mert ott szintúgy magyar termék és szép, s úgy rémlik jó árban adják.
Készül a húsos csontból a leves. S a hús nélküli rakott karfiol. Ez úgy készül, hogy megfőzöm a karfiolt (főzőlevét a levesbe teszem, egy részét). Jénait libazsírozom, morzsával megszórom, beleteszem a karfiolokat, megköménymagozom (ne puffassza a hasat), most tettem rá apróra vágott medvehagymát is, majd két kistejfölt és tojással összekavartam, s két fokhagymát törtem bele, egy ételízesítő kockát, kicsi borsot, ezeket ráöntöttem, s be a sütőbe, nemsokára megnézem, s reszelt sajtot szórok rá, remélem jól sikerül. Itthon nem csináltam rendet, nem vagyok univerzális tündér, főzök, mosok, de most nem volt időm rendet csinálni. Fáj minden porcikám, de nem hagyom el magam. Orvoshoz nem megyek, amíg nem kötelező, hiszen az influenzára nem hiszem, hogy tudna megoldást. A kollegáim már mind túl vannak rajta, most én vagyok soron, s ők is túl élték táppénz nélkül, nekem is túl kell élnem. Bár félek a hétfőtől, mert a kft-ben kihagytam két napot, biztos a hétfőn 14-16 óra munkával fog telni, de ez van. Még vennem is kell két ajándékot, Barbinak szüli napjára autónyereménybetétkönyvet szeretnék, hátha nyer, s legalább nem készpénzt adok neki. Főnöknek egy névnapos bort, mert szégyen, nem szégyen mindig elmaradt a köszöntésben általam, ez van... Csak bírjam erővel, coldrex, neocitrát baráttal egy hétig fogok élni, azt követően leállok velük. Hajrá Ditte!



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat