Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Ral OFF Riverwood naplója


Saladin [4853 AL], gazdája Ral OFF Riverwood
Folytatom a durrogást

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/4853
Folytatom a durrogást

2017-02-28

Tehát...

A második írás kettes pontja. Ki az a címeres ökör, aki kiskeresetűként becéloz egy gazdag lányt feleségként? Mi nem jut ennek az eszébe? Nekem mondott volna ilyet a kedves leányzó, úgy elküldtem volna melegebb éghajlatra, hogy egy hónapig felsírt volna álmában! Nem hogy még hitelt veszek fel holmi szaros jegygyűrűre... Ez mit szívott? Plusz... Manapság - bocsánat az általánosításért - keresztény értékrendet valló milliomossal nem találkoztam. Tehát életszerűtlen a sztori. Viszont. Emlékeztek tegnap a felvetett kérdésemre? Mi van, ha egy srác kemény munkával keveset keres? Akkor is helyes, és üdvös az, hogy egész életében egyedül marad? És nem. Nem arra apellálunk, hogy asszonka majd a diplomájával fenntart minket. Nekünk sem jó a fizikai munka, mi is kényszerből csináljuk. És sokan nem azért, mert nem tanultunk. Volt kollégáim között volt olyan, akinek több diplomája is van, de mégsem kell sehová, csak olyan helyre, ahol a hat számjegyet nem éri el a fizetése. És igen: A mostani gárdában van ÉPÍTÉSZMÉRNÖK(!!!) is. Nyelvvizsgával.

3. Akkora oltári nagy katyvasz, amit írtál, drága barátom a díváról, hogy vááááááhhhhh! Egy: Díva nem szokott keresztény gyülekezetbe járni, mert az ottani emberek világnézete szerint ő alapból nem csodálatra méltó. Az ő "gyülekezete" a pláza népe, az ő temploma a pláza. Bocsánat a kifejezésért, de a köznyelvben azt a fajta nőt hívják "ribanc kurvának". A típus viszont amiről beszélsz, annak simán az a neve, hogy "álszent". Vizet prédikál, bort iszik. Megjegyzem, éppen emiatt a típus miatt (konkrétan mind a férfi, mind a női verzió miatt) haldoklik az egyház. De... Hadd beszéljek kicsit az "álszentek" érdekében is. Mi van, ha azért álszentek, mert az egyház nem engedi kiélni - bizonyos keretek között - rendesen kiélni karnális vágyaikat? Jó dolog a hit. Senkitől nem vitatom el, mert egy nagy százalékban engem is a hitem vitt át a tréken (plusz a barátaim nagyobb százalékban, akiket az Istenek küldték mellém). De amikor az ember megkíván egy franciakrémest, vagy képviselőfánkot, akkor az ne számítson élvhajhászatnak, sőt továbbmegyek, BUJASÁGNAK! Az is előfordul, hogy egy ember lelkét egy adott vallás rendszere nem elégít ki. Ez sem feltétlenül baj. Az ilyen embereknek javaslom, hogy olvassanak kicsit utána a különböző népek vallásainak, és kövessék azt, ami hozzájuk a legközelebb áll. Attól szép ez a világ, hogy nem csak egy ajtó, nem csak egy ösvény van a JÓ istenek színe elé! A pokollal való riogatást pedig jó lenne, ha mindenki elfelejtené. Mert akkor hogy van reinkarnáció? Hogy van az, hogy BIZONYÍTOTTAN újjászületett ugyanabba a családba a nagypapa/nagymama/fiatalon meghalt gyerek?! Ja! Hogy ez is a gonosz műve? Akkor miért nem a pokolban bűnhődnek? Mert az ISTENEK adták a reinkarnációt, és nem démoni eredetű?

4. Tegnap erről is mondtam pár szót... Szerintem igen is jó dolog a házasság előtt megtapasztalni, milyen érzés a szex! Kitapasztalni, hogy hogyan jó a másiknak. Ennyi! Én nem várom el, hogy jövendőbelim lefeküdjön velem házasság előtt, ha nem akar, mert egyrészt tiszteletben tartom a hitét, és rajtam nem fog múlni a tisztasága. Másrészt meg mert az én egyik istenem is szigorúan megtiltja, hogy olyanon éljem ki vágyaimat, aki valami okból kifolyólag megtagadja tőlem a testét (vagy szimplán nem tetszem neki, vagy más időkre tartogatja magát). De könyörgöm! Akinek meg jó a házasság előtti szex, annak az életébe ne akarjatok beleszólni! Mert gusztustalan dolog. Nem gyengén.

5. Most a fiatalemberhez fogok szólni. Igen, barátom. Helyes, hogy felismerted, hogy a "feloldatlan keserűség tönkreteheti a házasságot". Ez sajnos így igaz. De arról nem szól a fáma, hogy TE mit tettél hozzá ahhoz, hogy a lánynak feloldódjon a keserűsége! Arra nem lehet házastársi kapcsolatot építeni, hogy "Kisanyám, "fightold" le magadban a lelki terheidet, vívd meg a saját harcaidat!" Ezzel az első írásnak a második pontjában lévő állítást csapod agyon! Egy bizalmi kapcsolatban a két félnek egymás támaszának kell lennie (feltéve, hogy a lány is meg akar nyílni - ha nem, akkor nyilván nem szabad erőltetni)! Másfelől érdekelne, hogy mi volt a keserűség oka. Mert BIZTOS vagyok benne, hogy igen súlyos dologról volt szó. Vagy egy régi szerelem, vagy egy régi kapcsolat, vagy valami más. Érdekelne, hogyan győzedelmeskedett felette. És igen, hogy RÁD mennyire számíthatott a feldolgozás fázisában...

6. Alapból észre lehet venni, ha egy nő nem bízik meg bennünk. És fordítva. Ismét úgy látom, hogy a kommunikáció hiánya az, ami ebben az esetben a probléma. Mert mindenki egóból cselekszik, nem józan ésszel ÉS szívvel. Az egó, ész és szív nélkül nem egy kedvező széljárás, ami dagasztja a vitorlát a zöld szigetek felé, hanem gyilkos erejű tornádóvá duzzad, ami viszi a vitorlát - letépve azt a szétszaggatott hajóról. Nem azt mondom. Egó KELL. Egy egészséges egó, egy pozitív önképe KELL legyen az embernek, mert a mai világban ez segít sikeressé válni, hogy ne csak pénzed legyen, hanem TEHETŐS legyél (ergo MEGTEHESD, hogy segíts a rászorulóknak is, amikor a helyzet úgy kívánja)!

7. Anyuci pici lánya. Igen. Ezzel egyet kell értsek. Nem uralhatják felnőtt emberek életét a szülők. Az sem baj, ha tartják a kapcsolatot a gyerekek és a szülők, sőt. Ha a két generáció segíti egymást szükség esetén, az remek dolog. Csak tudni kell, mikor van itt a szükség.

8. A függőkről már tárgyaltunk tegnap. És szerintem nem kell kiegészítsem.

Plusz egy: Elegem van, hogy a neten idiótákkal kell vitatkozzak a pokol NEMlétezéséről. Az Istenek nem győzik meg arról (nemhogy én), hogy POKOL mint olyan, nincsen. De legalább is nem kerülünk oda (mert ha nincs, honnan jönnek a démonok?). Mert mindenkinek ki kell járnia egy fejlődési utat. Ez elkerülhetetlen. DE! Ez senkit nem jogosít fel arra, hogy legitimizálja a többi emberen való áttaposást, mások bántalmazását, stb. Mindenkinek úgy KELL élnie, hogy másokat is hagyjon érvényesülni (ÉS EZ RÁM IS VONATKOZIK! MÉG SOK LECSISZOLATLAN ÉLEM VAN!). Régen gyűlöltem az Egyházat. Mert sok idiótát ismertem onnan, és velük azonosítottam az egészet. Mára inkább azt mondom, hogy ami pozitív hatással van az emberekre a hitükben, az foganatosítandó a mindennapokra, és az Egyházra szükség van, mert emberéleteket ment. DE! DE! DE! Hogy az egész életet fölösleges, jobbára ember alkotta dogmák alapján éljük le? Na, abból nem kérek. Soha többet. Ral OFF vagyok, nem hülye...

UPDATE: Kettő-null ide. Két robokeresztényt sikerült lekoptatnom magamról. XD (De igazából nehéz menet volt, és SOHA többet nem mászom bele egy ilyen vitába. Mert idő, és energiapocsékolás. És mert hogy jövök én ahhoz, hogy megpróbáljam feloldani a konstans félelmet idegen FELNŐTT emberekben? Ha jó nekik rettegésben élni, akkor váljék kedves egészségükre. Nem vagyok én világmegváltó...)



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat