Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Ral OFF Riverwood naplója


Saladin [4853 AL], gazdája Ral OFF Riverwood
Fatum

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/4853
Fatum

2017-10-23

Hűűűű micsoda történések voltak az elmúlt időszakban! Sajnos előbb nem tudtam írni, mert a teveclub megint nem üzemelt egy ideig.

Hol is kezdjem? Megvan! Szóval... Még amikor a tanfolyamra jártam, volt egy kép a lelki szemeim előtt. Láttam az egyik felszíni állomást ködbe burkolózva. Hát... A túlóra napján tapasztaltam. :))) Egyszerűen fantasztikus volt! Békés. Nyugodt. Éppen úgy, mint ezelőtt 17-20 évvel. Sajnálom, hogy a fostalicska Árkád odaépült. Azelőtt ott egy piac volt. És ott mindenfélét lehetett kapni! Tejet, tojást, gyümölcsöt, zöldséget, alkatrészt, édességet kimérősen (ld. Kix keksz, vagy a dekoratív töltött epres keksz), játékokat, tisztítószert, háztartási cuccokat MINDENT, amire csak egy háztartásban szükség lehet. Nem felejtettem el azokat az időket. Nem felejtettem el, amikor még a környéken becsületes emberek éltek. Nem felejtettem el a falusias környezetet, a kedves embereket, a mára már megszűnt kisboltokat, a régi óvodát, nagyanyámmal az esti sétákat nyaranta. És nem felejtettem el hogy honnan jöttem. Nem felejtettem el, hogy milyen voltam azelőtt. Hogy hogyan láttam a világot. Sem a régi parkokat, sem azt, hogy régen még elláttam egészen messzire. Hiába: Sok dolog van, ami mindörökre elveszett. Sovány vigasz, hogy egyszer-egyszer azért feltámadnak ezek a dolgok, és egy-egy pofavizitre még visszaderengenek...

A Fatum, mint cím nem véletlen. Az elmúlt napok után nincsenek kétségeim azt illetően, hogy védve vagyunk valami felsőbb erő által. Illetve: Minden nap tanít valami nagyon fontosat nekünk, ami lényegében tovább visz minket.

Példának okáért a mai nap. Zsiráffal és Zsiráfnével voltunk az egyik közeli üzletben vásárolgatni. Daginyaki kétbalkeze (továbbiakban nagyon kreatívan "kétbalkéz") éppen ott vásárolgatott az édesanyjával. Az anyja joviálisan köszöntött (gyanúsan nagy hanggal, amit akár kényszeredettnek/szándékoltnak is elkönyvelhettem), kétbalkéz már kevésbé. Teljesen megváltozott, külsőre nyúlt, magasabb lett, de bőre betegesen sápadt lett, és ragyás. Belsőre meg... Nos, mondjuk ki azelőtt sem volt normális. Az első adandó alkalommal ellenem fordult, és kijátszotta daginyakinak a titkaimat, meg a gyenge pontjaimat. Ehhez képest csodálkozott, hogy miért nem akarok neki köszönni úgy 2014-től napjainkig. Háááát... Ma köszöntem neki. Már csak a miheztartás végett is. Főleg, mert igazából nem nekem volt ez a találkozás a kellemetlenebb. A srácon látszott, hogy feltűnően nézegetett ide-oda. Rettenetesen zavarban volt. Szerintem most össze van kicsit zavarodva. Mondjuk ha félt, akkor hülye. Én nem ők vagyok...

A fatum maximus: Ma találkoztam Nagyfiúval, és hazafelé menet összefutottunk Örménytesóval, és egy nagyon jó ismerősömmel, akit nem láttam már egy ideje. Ez azért volt érdekes, mert a jó ismerősöm MÁGUS-ban és Witcherben utazik mint szerepjáték, Nagyfiú pedig éppen össze akar hozni egy saját fantasy világot. :))) Örménytesó és Nagyfiú között egy ideig feszültség volt. Most nem ez látszott. Minden ellentét ellenére egészen jól kijöttek. :))) És ez jó.

A ráadás: Megtaláltam véletlenül YouTube-on daginyaki egy másik jó cimboráját - egyik kutya másik eb. Nagyban gitározott. Igazából ahogy a neve is mondja sem nem növény sem nem állat. Olyan kalaposféle akar lenni, de szerintem csak penész. Ezentúl penész úrnak fogom hívni. A lényeg, hogy szarkavarász, gazdag, elkényeztetett, hibbant, idióta. Érdekes, hogy minden összejött. Konfrontáció-nap volt ez a mai? Talán igen.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat