Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Ral OFF Riverwood naplója


Saladin [4853 AL], gazdája Ral OFF Riverwood
Visszatekintés 2017

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/4853
Visszatekintés 2017

2017-12-31

Először is boldog új évet kívánok mindenkinek! :))) Mindazonáltal értékelném, ha a biztonsági időkorlátot kivennék a teveklubból, mert KURVÁRA idejétmúlt dolog, és csak megkeseríti a tevegazda dolgát. Tegnap írtam ide egy fasza összefoglalót - nem elveszett a buzi időkorlát miatt?! Hát ki a vonatfütty marad bejelentkezve a tevékkel?!

Na mindegy. Összeszedem a gondolataimat. Ismét.

Hihetetlen! Ismét eltelt egy év. Egy NAGYON erős, NAGYON ütős, nagyon küzdelmes év.
Ha belegondolok abba, hogy tavaly ilyenkor még javában trógeroltam, törtem a jeget, lapátoltam a havat (mindezt fájós lábbal - a becsípődött ülőidegem miatt)... Olyan közelinek tűnik. Mégis olyan távol van... Iszonyatos fájdalmak közepette letoltam egy hónapot a dógonyóban - volt, hogy legszívesebben üvöltöttem volna a fájdalomtól. Elvoltunk családosan a FeHoVá-n is tavaly. Azt sem bírtam élvezni. Hiába emelhettem gépfegyvert, AK-t, hiába dumálhattam jófej katonanövendékkel. A nap végére már könnyeztem. Milyen megváltás volt vízszintbe helyeződni!

Februárban jöttek a Norvégok. Elkísértem Feketeszárny kedvesét Miju társaságában koncertre (háborús hős vagyok - ilyen szar koncerten még életemben nem voltam fájós lábbal. Persze másnap dolgoztam - két óra alvás után). Voltunk Nagymaroson is, bejártuk Visegrádot, gitároztunk, megismertem Mijunak köszönhetően a Kino együttest. :))) Mindezt lábfájósan...

Nagymarosról nem is mentem vissza dolgozni. Rájöttem, tök fölösleges hajtanom magam. Az egész február-márciust (és április egy jó részét) majdnem végig ágyban töltöttem. Kimaradtam a januárban megkezdett C++ tanfolyamról is. Nem bírtam elmenni az Árpád-hídhoz sem. Csak a rendelőig, és a közeli boltba elmászni iszonyatos fájdalommal járt. Próbáltam ülni a seggemen, nem sikerült. Hamarosan filmeket kezdtem nézni, illetve Angry Birds Star Wars 2-ztem. :))) A március 15-i héten még visszamentem egy hétre. Már végképp nem bírtam mozogni. A főnök kis híján helyben lapátra tett. Csontkovácshoz csak későn sikerült eljutnom...
Tudtam: A munkahelyemen nincsen maradásom. Főleg, mert a főnökkel, valamint jobb és balkezével sikerült ilyen módon kissé fasírtba lennem.
Amikor már tudtam járni, tavasszal Zsiráffal és Zsiráfnéval elmentünk a Végtelen Útra. Megmutattam nekik, merre járok, ha végképp elegem van mindenből, és mindenkiből.
Május 1-gyel kiléptem a cégtől, ami több, mint három évig volt az otthonom. Két hétig élveztem a gondtalan munkanélküli életet. Intéztem a ki és belépési papírokat - május 15-től ugyanis már az új munkahelyemen voltam. :))) Iszonyatos kínlódások közepedte elvergődtem a vizsgáig. Ott kis híján a vizsgabiztos (kis töppedt homokos idegzsák) felhúzott bennünket a faszára, és Dessauig baszta a seggünket. XDDD Hanem utána? Utána kezdődött életem eddigi legnagyobb kalandja a föld alatt. :))) Megismerkedtem jóravaló emberekkel, akiket NAGYON-NAGYON kedvelek. :))) Remélem ők sem bántak meg engem...
Hihetetlen! Ez történt egy év alatt. Fél éve töltök el 12-12 órákat a föld alatt... Szeretem a nyári reggeleket, amikor a nap már világítja nekem az utat haza. :))) Télen hihetetlenül szép pirkadati égbolt fogad reggelente. :))) EZEKÉRT a látványokért érdemes éjszakázni.
Hogy megbántam-e a váltást? Nem. Véletlenül sem. Voltak néha "flesseim", meg visszavágyás a felelősségmentes életembe, de aztán valahogy mindig sikerült megemberelnem magam. Ha ezt a munkakört sem tudom betölteni, akkor mi lesz velem később az életben? Minden feladok? Azt már nem! :))) Ral OFF vagyok, nem hülye! :D

Ez az év volt életem legküzdelmesebb éve. Az érettségi? Pfff! Aki akar, olvasson vissza, hogy miket összefaszkolódtam. XDDD Pedig nem volt más az, csak egy kis lófasz. Ahhoz képest, hogy mennyire ráparáztam...

Tovább? Kiváltom a kondibérletet, és lejárok edzeni. Hátha-hátha... :))) És igen. Megteszem az első lépést az eszelős tervemet illetően. Kis idézet hadd következzen Brian McAllister Két világ közt című novelláskötetéből:

" - Visszamegyünk Erdauinra - jelentette ki (Samael - a szerk.) hirtelen. - Nekem már itt nincsen semmi keresnivalóm.
- De te vagy a trónörökös - próbálkozott meg még egyszer Tipara, ám Samael sötét tekintete elhallgattatta.
- A trón nem üres, egyelőre nincs szükség örökösre.
A napfényre kiérve Samael véletlenül a kezére nézett. A kocsma gyertyái valóban kevés fényt adtak, de bőre nem ezért látszott szürkének. Társai is észrevették, és Kreon kivételével önkéntelenül hátráltak egy lépést. Samael olyan színű volt, mint az országút pora, inkább hasonlított egy agyagbábura, mint egy emberre.
- Az átok - sóhajtott Samael - Én is megváltoztam, mint apám meg nagyapám. Csakhogy nekem nem jár érte cserébe egy ország.
- Még járhat - válaszolta Kreon. - Libertan trónjára még nem találtak méltót, azaz olyat, akiben mindenki meg tudna egyezni. Most, hogy letetted a Boraxok próbáját, még annyi kifogás sem lesz ellened, mint két évvel (vagy esetemben inkább öt - a szerk.) ezelőtt.
- Libertan? - kérdezte, vagy inkább mondta eltűnődve Samael.
- Ma Libertan, holnap Gatin, Xantrox és a többi helytartói város. Holnapután egész Erdauin.
Samael bólintott. Hirtelen rendkívül élesen felvillant előtte a jövő. Fel fogja építeni Erdauint, olyan királyságot hoz létre, mely vetélkedik Yaurral, vagy éppen túl is szárnyalja azt.
- Úgy legyen - mondta Kreon, mintha csak olvasott volna a gondolataiban.
És úgy is lett."

Noha nem tudom, hogy miért, hogyan és milyen indíttatásból akarok megint belegyalogolni az aknamezőbe. De bassza meg, megteszem! Miért ne tenném meg? Legalább tudom majd, hogy végleg semmi esély. Nem. Ezúttal nem fogok a jogos örökségemből egy darabot sem feladni csak azért, hogy egy varangypofájú végbé(l)ka nyugodtabban aludjon. Ha kell... Szóval tudom mit kell tennem, ha arra van szükség. Ezúttal nem hagyom veszni azt, ami a legjobb az életemben! Ha így tennék, igazolnám a régi iskoláim "nagymenőit" (már ha pár ízléstelenül kigyúrt makákóivadékot lehet bármilyen menőként említeni...), akik csak "lúzernek", "malackának", "kreténnek", "kis buzinak", "csövesnek" tituláltak. Nem. Ezúttal nem esznek ebből!



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat