Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

cherry naplója


Halálsajt [26829 AL], gazdája cherry
2018-02-26

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/26829
2018-02-26

Nem tudom, hányan ismerik, de biztos sokan, az Így jártam anyátokkal c. sorozatot.
Én nemrég kezdtem el nézni, és még csak az első 2 évadnál tartok, de már több részt láttam úgy össze-vissza a sorozatból, a sztori nagyobb dolgaival is tisztában vagyok. De nem is ez az érdekes.

Ritkán van ilyen, de úgy érzem, nagyon bele tudtam magam élni eddig, és elgondolkodtam rajta. Van egy ilyen megfoghatatlan, leírhatatlan érzés, ami most kering bennem. Egy olyan érzés, amitől kiráz a hideg. De nem tudom megfogalmazni.

Nem hiszek a sorsban, de nem utasítom el a létezését. Viszont mindig is foglalkoztatott maga az élet. Mit miért csinálok, helyesen cselekszem-e, jól döntök-e, mi lesz a következménye mindennek. És van bennem egy ilyen érzés, hogy az egész élet sorsszerű, de nem úgy, hogy meg van írva, hanem minden mindennel összefügg, és talán a Pillangóhatás elmélet is ideillik.
Az életben vagy minden véletlen, vagy semmi se.


Szóval visszatérve a sorozatra.
Ott van Ted, aki szerelmes Robinba. És mennyi lehetősége ment el csak emiatt, mert úgy érezte, számára ő az igazi? Hány randira nem ment el emiatt? És ilyen van-e egyáltalán az életben, hogy Igazi? A szerelem még nem jelent semmit. Nem az lesz az igazi, akibe szerelmes az ember, ő mégis így érzi ezt. De az emberek többsége szerelem nélkül nem tud elképzelni egy kapcsolatot. Pedig a szerelem múlandó.

Vagy Marshall és Lily. Akik annyi év után is tök boldogok, mint egy mintapár. Nem irreális? Cukik együtt, összeházasodnak, boldogan élnek. De mi van akkor, hogyha a szíved mást mond, mint az eszed? Hogyha van valakid, aki mellett el akarsz köteleződni, de nem tettél meg még egy csomó dolgot az életben? Melyiket választod? Mindenesetre, ők egy igazi példa arra, hogy milyen egy olyan kapcsolat, amiben őszintén szereti egymást két összeillő ember.

Vagy Robin, aki független, de magányos, és Barney, aki nem tudja magát elkötelezni, de mégis állandóan nők társaságára vágyik. Ha nem tudsz másokra is gondolni, ne várd, hogy majd szeretnek. Barney mennyit változott fiatalkora önmagához képest? Bár nem tudom eldönteni, hogy mennyire nyomja el a régi "romantikus" énjét, és mennyire valós ez az új személyiség, amit felvett. De az tény, hogy a valóságban is vannak ilyenek. Viszont tanulhatunk tőle egy kis lazaságot.

Mindannyian akár igazi húsvér emberek is lehetnének, a társadalom egy-egy személyiségének kissé torz tükörképei, akik megküzdenek az élet nehézségeivel, és számos helyzettel az életben.

A tanulság számomra eddig:
Annyi minden történik velünk az életeben, és nem kéne leragadnunk egy-egy dolognál, mert az élet maga a változás. De használjunk ki minden lehetőséget, amit az élet elénk rak, hogy később ne bánjuk meg, hogy nem tettük meg. Ugyanis bármi, bármi megtörténhet, akár egy jelentéktelen döntés fogja meghatározni az egész életünket. Csináljunk hülyeségeket, amikre később emlékezhetünk, és nevethetünk rajta. Ne vegyünk mindent komolyan! Vegyük észre, ha elkövetünk egy hibát, és akarjuk megváltani a világot. Legbelül érezni fogjuk, hogy helyes-e, amit teszünk, vagy nem a saját utunkat járjuk.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat