Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

cherry naplója


Halálsajt [26829 AL], gazdája cherry
2018-05-01

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/26829
2018-05-01

Néha hiányzik az egyedüllét.
Annyi mindent szeretnék megtenni.
Elmenni egy magányos sétára, leülni egy parkban egy padra, ahol csak a fák és a növények vesznek körül. Érezni a természet illatát, a nyugalmat. Nem gondolkozni semmin. Nézni a kis tavon úszkáló kacsákat, a víz lágy fodrozódását. Elővenni egy lapot és egy ceruzát, és rajzolni, amíg lemegy a nap.
Vagy kitörni a hétköznapokból, és elmenni valamilyen helyre táncolni. De nem a szokásos módon, nem együtt a részeg haverokkal. De nem mintha az olyan rossz lenne. Hanem magányosan, amikor nem koncentrálsz semmi másra, nem követsz senkit, csak magad vagy, és bár sok ember körülvesz, mégis, elengedheted magad, és élvezheted a pillanatot.

Mostanában sokat gondolkozom azon, hogy ki fogok menni külföldre a közeljövőben. Sokat olvastam róla, hogy milyen kint az élet. Egyesek szerint jó, néhányan azt mondják, hiányzott nekik az otthonuk. Nekem is valószínűleg hiányozna egy-két dolog. Pl. a családom élő tagjai, és a kedvenc chipsem. De ha lenne most egy esélyem kijutni, gondolkodás nélkül igent mondanék rá.
Unom az itthoni életet. Unom az átlagember hozzáállását az élethez, azt a tipikus depressziós magyar szemléletet, amikor az emberek panaszkodnak az életükre, de semmit nem tesznek ellene. Az ország politikai helyzetével sem vagyok elégedett. Unom, hogy félve kell hazamennem, mert a környék teli van kiszámíthatatlan rézbőrűekkel. Unom, hogy amióta Budapestre költöztünk, allergiás lettem még a saját állataimra is, mert olyan rossz a levegő. Unom, hogy a fizetés nem arányos a megélhetésünkkel, és a legtöbb ember ezt normálisnak tartja és megelégszik vele. Unom, hogy ha egy összetettebb egészségügyi probléma van az embernek, nem kap értelmes segítséget, mert vagy nincs pénze, vagy nincs hozzáértő szakember. Unom, hogy az élet itt ennyire kötött, mind a társadalmi elvárások, mind a politikusok által megteremtett "lehetőségek" miatt.
Külföldön nyugodtabb életre számítok, ahol az emberek pozitívabbak, ahol nem kell a pénzt számlálgatnom, és nyugodt szívvel tervezgethetek pl. utazásokat, ahol lehetnek céljaim. Ahol szabad lehetek.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat