Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

cherry naplója


Halálsajt [26829 AL], gazdája cherry
2018-06-11

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/26829
2018-06-11

Ki gondolkodott-e már el azon, hogy a mai világ miben különbözik a régebbi koroktól?

A technológia fejlődése rengeteg dolgot változtatott meg, és ami a legmegdöbbentőbb az egészben, hogy az emberiség történelmében mindössze kevesebb, mint 100 évről beszélünk, ami szinte egyik pillanatról a másikra alakította át drasztikusan a világunkat. Ennyi idő alatt olyan szintű fejlődésen mentünk keresztül, hogy el sem tudjuk képzelni, a jövőben mire lesz képes az emberiség.

Ezt nézhetjük pozitívan, hiszen hamarosan már azt mondhatjuk, hogy az ember számára nincsen lehetetlen.

Manapság az internetnek köszönhetően tömérdek mennyiségű információ áll azonnal a rendelkezésünkre. Ennek ugyan van egy hátulütője; sosem lehetünk biztosak a hitelességben. Hiszen bárki, bármit feltölthet a netre, bárki bármit mondhat, semmi nem támasztja alá, hogy igaz is lenne.

Ez megváltoztatja az embereket. Egyre óvatosabbak, körültekintőbbek vagyunk a felénk áramló információrengeteggel szemben, kételkedünk, kritizálunk, véleményt alkotunk, vagy mások tapasztalataira alapozzuk döntéseinket. Híres embereket követünk, vagy megvetjük őket.

Viszont, gondoljunk csak bele, hogy régen ez nem így volt. Mást jelentett a népszerűség, a művészet, a tudományos felfedezések.
Igazi példaképeink voltak, és nem azért, mert jobbak lettek volna a maiaknál, hanem azért, mert a kommunikáció jóval nehezebben ment, és képtelenség lett volna annyi embernek feltörnie, mert nem értek el annyi "követőt", mint most.

Ennek köszönhetően nagyobb megbecsülést érdemeltek ki, és hosszabb ideig, sokaknak még haláluk után is ismerték a nevét. A jövő generációja milyen híres embereket fog ismerni a mi korunkból?

Már nem jelent korlátot az sem, hogy különböző országokban élünk. Ezért megismerhetjük a külföldön élő alkotókat, és kedvünkre válogathatunk közülük, kinek mi tetszik. Nem fog minket jobban érdekleni a hazai alkotó, csak azért, mert egy országba születtünk.
Én nem tudom, ki hogy látja ezt a témát, de a művészettörténelemben rengeteg alkotó munkáit láthattuk, viszont ma már bárkiből lehet művész, sokkal nagyobb a választék, és nagyobb a verseny is. Bárki feltörhet, viszont mi dönti el, hogy ki lesz a sikeresebb? Részben az ügyessége; de sokkal nagyobb részben a követői, akiket szerez a közösségi oldalakon. Persze számos hirdető motor segít nekünk ebben, a művészek munkáira sokkal könnyebben rátaláljanak az érdeklődők. De vajon kinek fog fennmaradni a neve a következő korokra?

Na és a tudománnyal mi a helyzet?
"A híres brit tudósok felfedezték, hogy..."
Na igen, valami ilyesmi szinten van a mai tudomány. Mintha megálltunk volna a fejlődésben. Bár régen sem hagyták érvényesülni a világképet szétromboló felfedezéseket, de azért régen mintha nyitottabbak lettek volna az emberek az új dolgokra. Úgy tűnik, hogy elfogadtuk a világunkról szóló elméleteket, és nem vagyunk hajlandóak újakat befogadni. Gondoljunk bele, hogy mennyien élünk a Földön. Sokkal több ember nézetét kéne megváltoztatni, ha nyilvánosságra hoznának egy új eredményt. És mivel már alapból többek a kételyeink, amiket bárhol meg is oszthatunk másokkal, mi magunk tennénk tönkre az új felfedezést az eltérő véleményeinkkel.




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat