Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Ral OFF Riverwood naplója


Saladin [4853 AL], gazdája Ral OFF Riverwood
Inszomnia

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/4853
Inszomnia

2020-02-02

Megint a hajtéma került terítékre. Egyszerűen odáig eszkalálódott a dolog, hogy megint belevetettem magam a dolgok sűrűjébe, és a neten néztem meg mások hogy viszonyulnak a témához. Az eredmény lesújtó, de egyben reményteli is - vannak akik szerint nem normális az általános hozzáállás, amely szerint mindenki mindent fogadjon el minden áron. Kezdek rájönni, nem ismeretlen emberek véleménye kelljen hogy definiáljon engem (és hány százezer sorstársamat) "nyomorultnak", "dedósnak", "patriarchálisnak", "felszínesnek". Az összes ilyen gondolkodásút kiirtanám. De valami nagyon fájdalmas, és violens módon. Ezeket az elemeket a legnagyobb jóindulattal sem tudom embernek nevezni. Engem egy jó büdös, penészes hússzeleten hemzsegő féregkupacra emlékeztetnek. Semmi kompromisszumkészség. Semmi empátia. Semmi. Csak másznak, és zabálnak. Zabálnak valamit, ami valamikor funkcionális szervezet volt. Tiszta munkát végeznek, mint mindig...

Alapból kiverte az álmot a szememből a hajtéma. Főleg, mert tegnap este megkaptam, hogy "Az én fejem, én hajam!". Hurrá! Én meg hajat vágattam, hogy NEKI tetsszek. Mert rágta a fülem - noha eredetileg nagyon nem akartam. Még a fodrászcsaj is visszakérdezett: Tényleg akarom-e... Közvetlen azelőtt, amikor arról volt szó, hogy esetleg nem szeretném, akkor Kedvesem iszonyat csalódott volt. De én ne legyek csalódott, amikor megkapom: olyan kényelmetlen a hosszú haj.
Aztán végül megléptem - miatta, hogy jobban tetsszek neki, magam miatt, mert elég volt a félelemből. Mert úgy szólt az egyezség, hogy én vágatok, ő növeszt. És akkor ezt kapom... Az hogy én hogyan élem meg, az kajak le van szarva?! Ilyen és ehhez hasonló gondolatok kavarogtak a fejemben. Próbáltam aludni - Spellforce, Fahrenheit 9/11, Ultimate Nightmare Logo Compilation - semmi nem használt. És a tetejébe a nemzetközi fórumok... Ez volt tegnapról mára.

26 órán át nem aludtam. Reggel hatkor kellett volna keljek. Ehhez képest négykor már világos volt: nem fog menni. Pörögtek a gondolataim, lakótársunk meg játszott a gépén. Szóval senkit nem ébresztettem fel. Felpróbáltam a málhamellényem, már majdnem tökéletes rám. :D Bementem a fürdőszobába, és megnéztem magam a tükörben. Mindenkinek bemutattam - orbicsek, terépcsecső úr, kapitalisták, progresszívek stb. Folyamatosan megszállottan motyogtam: "Én fejem? Én hajam? Akkor növesztem vissza az egészet a gecibe! És borostás leszek! Jobbat tudok, parasztbajszom lesz! Ja már így nem fogadnak el? Ja, hogy így már nem kell elfogadniuk! De én zokszó fogadjam el a gyűlölt öcsifrizurát! Meg a bubit, amitől már a 20-as években rosszul voltak a férfiak!"

Végül visszatettem a mellényt az akasztóra, összeszedtem magam, és elmentem buszozni. Bevertem egy energiaitalt, és eltmegközlekedtem a Tündérkertekbe, tettem egy kört, aztán azon lendülettel rohantam a Puskásra vissza Kedvesem elé - némileg kitisztult fejjel, és irány a Tesco. Utána elmentem vele a Keletiig, majd Találkoztam az egykori lakhelyem környékén Vándortársammal, akivel beszélgettünk egy jót. Anyámékhoz elmentem tölteni a telómat, és utána hazamentem - aludni. Fél kettőtől nyolcig.

Elmondtam Kedvesemnek, hogy mi volt a bajom. Terítettem a lapokat. Remélem, most már nem kerül elő ez a téma. Abban is benne van, hogy visszanövesszem, mert neki úgy is tetszik, csak kíváncsi volt. Mondom: Most már biztosan nem, nem érdekel a dolog (talán hagyni kellett volna békén). Illetve... Adok még egy esélyt a rövid hajnak. Ha nem tudom megszeretni, akkor megnövesztem. És nem érdekel a továbbiakban az egész hajtéma. Legfeljebb ha olyat vágat ami nem tetszik, max nem tudom megkívánni. "Ez csak haj! Visszanő!" - ugye, szarházi feminista tetvek?! Ugye, szarházi progresszív férgek? Ugye, szarházi fodrász férgek (lehetőleg jó rövidre, mert az "olyan praktikus" - a fodrász pénztárcájának legalábbis)?! Ugye, önjelölt divatdiktátorok, akiket a villanyoszlopokra kellene felhúzni a varjak és patkányok örömére?! És nem, nem érdekel a generic hipszterrinya, hogy: "Jajj-jajj, kiéled kicsinyes bosszúdat, és jobb leszel ezeknél? (Persze obligát sírós hangon)". Nem. De őszintén? Már nem törekedek rá. Egy rohadt, szemét, mocskos háború közepén vagyunk, és ölsz, vagy dögölsz. El akarnak törölni, és én nem fogom hagyni magam. Nem eszik olyan forrón...!

Félreértés ne essék: MI, Kedvesemmel nem vagyunk haragban, és mindent meg tudtunk beszélni ma este. Legalább is kurvára remélem, hogy végleg... De ezt most nagyon jól esett kiírni magamból. Nem tehetek róla, nekem ez egy elég érzékeny téma, és nagyon nem tudom elfogadni, amikor begyűrűzik az én kis világomba is ez az "Énhajaménfejeménénén!"-mentalitás. De őszintén? Nem is akarom. Most döntsük el: Akarunk-e a másiknak tetszeni, vagy sem? Legalább valami arany középút. Vagy valami... Ezt ugatom gyakorikerdeseken is. Utálják. De már ezt is leszarom. Elengedtem.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat