Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Ral OFF Riverwood naplója


Saladin [4853 AL], gazdája Ral OFF Riverwood
Most kajak reagáljak?

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/4853
Most kajak reagáljak?

2020-04-30

https://she.life.hu/stilusszunet/20190724-csak-a-toketlen-pasik-felnek-a-rovid-haju-noktol-berill-shero.html

Előre leszögezem, nem félek tőlük. Undorodom. Félreértés ne essék: Haverok lehetünk, nem állok instant beléjük. De engem kerüljenek el a gecibe párkapcsolat szempontjából.
Nem tartom továbbra sem szépnek. Ha még száz évet élek SEM fogom tudni szépnek tartani. Van aki igen, én nem. Ennek jegyében jöjjön most a világot megrengető felvetés, és a világot megrengető válasz. Ugyanis a cikk kitér két érdekes dologra:

"Gondolom, a frizura milyensége nagyban összefügg a társadalmi környezettel is. Pont úgy, ahogy sok helyen még mindig elvárás, hogy a nő már huszonévesen férjhez menjen. Aki túl sokáig szingli, megkapja mind a karrierista, mind az önző jelzőt. És még sorolhatnám.

A testével minden ember maga rendelkezik. És ehhez a frizura is hozzátartozik. Ahogy felesleges rásütni a bélyeget a miniben és haspólóban pózoló fiatal lányokra, úgy azokra is, akik önmagukat felvállalva merészebb frizurára váltanak. Én köszönöm, jól vagyok. Rövid hajjal, tüsivel, vörössel, szőkével, barnával. Belülről nem változom ilyen drasztikusan."

Te jó ég. Most vagy én vagyok mocskos módon lemaradva, vagy én nem tudom... Azt eddig is tudtam, hogy "nincsen elég rabszolga", ezért ész nélkül kellene szaporodni, node hogy a hajhossz is társadalmi elvárás legyen?! Nem, nem az. Nem patriarchális diktatúrában élünk, bassza meg! Plusz. Mit látok a kifutókon? Mit látok a fotómodelleken? Azt az istenverte öcsifrizurát! Meg a tüsit. Pl. akkor határoztan el végleg, hogy a CCC-nél nem vagyok hajlandó vásárolni, amikor majdnem kopaszra nyírt NŐI modellel reklámozták az amúgy is ótvar, fos termékeiket. És a képmutatás az egészben: Ha pl. megKÉREM a partneremet (nem zsarolom, nem veszekszem vele) hogy ne vágasson ilyen ótvar frizurát, akkor én egy patriarchális zsarnok vagyok? Ezzel egyidőben, amikor a modellel közlik, hogy a haja pl. mától tüsi lesz, ha akarja ha nem, az már nem az?! (Feministák persze ILYENKOR se közel, se távol. Sehol. Nagyban lapítanak a kis patkánylyukaikban) Plusz a társadalom ma már inkább rövid hajat követel a nőknek. Akkor is, ha az illetőknek nem tetszik. A fodrász is lyukat beszél a hasukba - hiába ugatod, hogy nem, nem akarsz rövidet, mindig jön a "De, <ide jön random szar pimpós duma>!" Anyádnak lesz de, amikor a kitépett karjaidat tolom fel a seggébe, baszdmeg! Hihetetlen...
Ahogy "a testével mindenki maga rendelkezik"-faszság. Ez ebben a formában soha nem létezett. Ha így lenne, akkor nem a hosszú hajamat nézték volna nagyon sokan párkeresésnél. Meg nem mindenki rövid hajú srácot akart volna pl. málhán is, ahol általában rockerek keresnek párt (csendben megjegyzem: utólag sem jönnék össze velük). A másik: Offtopic, de sok helyen olvastam a témában, hogy milyen undorító felszínes férgek vagyunk, hogy nem fogadjuk el a rövid hajat nőkön. A válaszom: Mondják ezt azok, akiknek hat éven át "csak barátnak" kellettem, mert "szeretni szeret, csak megkívánni nem tud". Ahhhaaaa... Ez nem felszínesség? Ilyenkor már számítanak a preferenciák? Kettős mércét szimatolok...

"Ha holnap azt mondanák neked, hogy már csak pár napod van az életből, mit tennél? Bizonyára bánnál egy csomó dolgot, amit nem próbáltál ki, mert helyettük inkább csak kifogásokat gyártottál. Ha csak azért nem vágattad le eddig a hajadat, mert "Mit szól majd a környezetem?", tedd meg! Légy bátor, és add önmagad! A hajad megnő, de az elvesztegetett pillanatokat senki nem hozza vissza. Ki tudja, mi lesz holnap?"

De jó! Akkor összevarratom magam, hosszú hajat és szakállat növesztek, ami zöld lesz, hatvan piercing az arcomba, extrém ruhák, extrém felvarrók...! De nem. Nem teszem. Mert nekem IGENIS fontos, hogy a párom ne egy vadidegent lásson bennem, ne egy szörnyeteget, hanem olyat, aki számára is tetszik. Szerencsé(m)re párom is így van vele. Nyilván: Nem azt mondom, hogy MINDIG MINDENBEN A MÁSIK KÉRÉSE (nem, nem "patriarchális elvárása", vagy ahogy ti, fogyatékos feminácik hallucináljátok) szerint kell a külsőnket alakítani. Nem, nem kell. De vannak dolgok, amiket érdemes nagyon megfontolni. Például az ilyen 180°-os fordulatokat, meg hogy mennyit árt egy kapcsolatnak az ilyesmi - vica-verza.

Szerintem a magam részéről a hajtémát befejeztem, kiveséztem. :))) Többet nem akarok ezzel a szarsággal foglalkozni.




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat