Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

cherry naplója


Halálsajt [26829 AL], gazdája cherry
2020-11-06

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/26829
2020-11-06

Ha valaki kérdezné, hogy hiszek-e Istenben, azt felelném, igen. De nem abban az emberek által megszemélyesített alakban, akit az emberek elképzelnek.
Isten micsoda? A teremtő? Az élet? A mindenség?

Azt már tudjuk, hogy a világon minden energia.
Létünk alapvető mozgatórugója pedig az az erő, amit 'életösztönnek' hívunk, de élet helyett pontosabb lenne a 'létösztön' kifejezés, ami minden élőlény és élettelen létezésének az oka. Minden a világon arra törekszik, hogy létezzen, megnyilvánuljon.
A nagy semmiből valahogyan kialakult a valami. Mert hát minden valahogyan kialakult. De a valami nem tud a semmiből kialakulni, ugye?
Mit nevezünk valaminek?
A kezdet kezdete számunkra az az általunk felfogható és elképzelt jelenség, amikor a materiális síkon először megjelenik valami, bármilyen anyag, vagy részecske, aminek a létezését már tudjuk bizonyítani.
Magától nem jelenik meg semmi, mert mindent az energia mozgat.
A létre való törekvés is az energia megnyilvánulásának egy formája. Azért tud így működni ez az összetett rendszer, amiben élünk, mert minden egyes részecske azért küzd, hogy fennmaradjon. Nevezhetnénk "célzott irányú" energiának. Az egész világ bizonyíték arra, hogy minden a legapróbb részecskétől kezdve képes volt így felépülni, mivel az energia, ami alapvetően bármilyen és végtelen formában képes megnyilvánulni, egy cél által vezérelve tette ezt - a megnyilvánulni és fejlődni akarás végett. Ha az energiának nem létezne egy ilyen formája, semmi sem létezne.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat