Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Ral OFF Riverwood naplója


Saladin [4853 AL], gazdája Ral OFF Riverwood
A hónap, ami többé nem ugyanaz

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/4853
A hónap, ami többé nem ugyanaz

2021-06-06

Elérkeztünk ide is. Nehezen. Keményen. Súlyosan. Lassan végleg felszámoljuk a "közös életet", a hazugságokat, amik nemes illúzióknak látszottak.
Azt hittem anno, hogy kitörő örömmel fogom fogadni a hírt, boldog leszek, és felszabadult. Nem. Nem vagyok az. Mondanám, hogy győzelem, de a sok keserves veszteséget látva nem jön a számra ez a szó. Inkább azt mondom: Vége. A terveim? Egy kiadós betaszajtás után átgondolom, hogy mit és hogyan. De szeretnék egy kicsit utána depizni. Szeretnék egy kicsit utána magam maradni a gondolataimmal. Szeretnék meginni még egy pohárral. Szeretnék elszívni egy szivart. Szeretnék egy kicsit megpihenni. És szeretném méltóképpen meggyászolni azt, ami elmúlt...
Van egy tervem. Egy nap kimegyek a kedvenc patakomhoz. A Dunába torkollik, de még a Bánatok Útján szeretnék egyszer végigmenni rajta. A Bánatok Útja mellett a Végtelen út egyszerű sétácska. Mert a Bánatok Útja magában foglalja a négy elemet. A Mosolymezőtől indul. A Haragvölgyben folytatódik. A Megszégyenülés Mezejét a Ridegrév követi. A Ridegrévet a Reménysíkság követi, utána átérünk a Mesék Mocsarába, az Ébredő Erdőbe, onnan pedig a Múltmezsgye elérhető. Utána kezdődik a Végtelen út, aminek nemsokára a végére érek.
Ha összeszámolom, van legalább hét híd. Ezek a hidak kötik össze a kedvenc patakom két partját. Minden híd menetirányom szerinti jobb oldali hídfőjéhez szeretnék kirakni egy örökmécsest egy felirattal - mintegy emléket állítva a múltnak. A lezárásnak. A halálnak. Amiből ezúttal nem egy járkáló halott, de egy új élet fakad. Így akarom ezt a fél-életet lezárni. És így akarok belelépni az új életembe. Ahol már tényleg mindent én öntök a kancsóba. Ahol a kancsót én töltöm meg - húgy helyett - ikhórral. Szeretnék emléket állítani a boldog gyermek, és ifjúkornak, eljátszott, tönkretett, eltékozolt éveknek. Halott apámnak. Családom még élő, de egyre fogyatkozó tagjaiért. Szeretnék mindörökre elbúcsúzni. Elbúcsúzni egy ostoba, tékozló fiútól. A bolond kártyájától. E tékozló fiút megölni. Hogy már csak magam legyek. Újra kell születnem. Újra fel kell ébrednem. Igen! Most lehet! Most lehet jobb az életem - vessen bár a sors akárhova! Vége. Kijöttem a mocsárból, és készen állok arra, hogy kiálljam az élet megannyi próbáját!
Lerobbant rólam minden, ami hátráltatott. És most már a kezemben a döntés. A kezemben a sorsom. Ha akarom, révbe érek. Most már tudom, MIT JELENT az élet. És tudom, hogy mit várok tőle. Tudom, mit szeretnék elérni, és hogyan szeretném elérni. De addig még egy hatalmas áldozatot kell meghozzak. A húsomból kell egy darabot az égbe emelnem - történetesen azt, amin egy pecsét van. Kivágom magamból a férget. A színhúst felmutatom az égieknek.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat