Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Edit naplója


Lavors [243193 AL], gazdája Edit
2022-10-07

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/243193
2022-10-07

Kedves Napló!
Ma reggel 9 fokot mutatott az időkép oldala. Hihetetlen, hogy 7 napja nem voltam itt, szinte két napnak gondoltam, ebből is látható, hogy nagyon gyorsan telik az idő. Itt az ősz, mint már múltkor is megállapítottuk.
Tegnap és ma szabadságon vagyok. Mai terveim:
- Fel kell kutatnom savanyúságtartósítót, vagy szalicilt, kevés lecsónak valóm van és el kell tennem, mert már nem fogyasztjuk el. Eddig tettem el egy üveggel, amibe nem tettem tartósítószert és félek, hogy meg fog romlani. Fura, hogy nem lehet kapni sehol, tegnap három boltban néztem mindihába. Venni kell még hozzá paradicsomot is, nem sokat, de szükséges valamennyi.
- káposztás palacsintát kell sütnöm, tegnap találtam egy receptet rá, azt tervezem elkészíteni.
- Barbnak gyógyszertárból elhozni a gyógyszert
- pihenni és közben kitalálni, hogy mi legyen hétvégén az ebéd
- hétvégén jó lenne töpörtős pogácsát készíteni, annap a töpörtőjét jó lenne m ég ma ledarálni
- használtruhásba is be lehetne nézni (ezt mindig tervezem) meleg pulcsiért
Barb vasárnap vizsgázik gyakorlatban, nagyon fél, mert vannak olyan berendezések, amit még nem is látott (ha olyat húz, akkor nagyon nehéz teljesíteni) és még az írásbeli vizsgájának az eredményét sem tudja. Ez utóbbi nagyon nehéz volt.
Tegnap begyújtotta Andris a Barb szobájában a konvektort, 22 fok volt éjjel, ma reggel levettem a legkisebbre, félek a rezsiáremelkedéstől hogyan fog nálunk megmutatkozni. Fura-fura, mindenütt adnak rezsitámogatást a cégek, még a legkisebb cég is, nálunk semmit soha, sem karácsonykor, sem évközben, ez nagyon elkeserítő. Nagymamám mondaná, olyan még nem volt, hogy sehogyan se legyen, hiányzik nagyon nagymamám, ő mindig határozott volt (bár ott volt mellette nagyapa, aki szintén kétlábbal állt a földön). De ne másoktól várjam a jót, hanem magamtól, nehéz (talán nem állok kétlábbal a itt?). Minden más, mint nagymamám korában, pedig tudom, akkor sem volt könnyű, sőtt kifejezetten kétlábbal kellett állni, máskülönben mehetett az egyén a levesbe. Nagymama-nagyapa hogyan csináltad, hiányoztok! Ez erősen nosztalgia (nagymama is ilyen volt). Ahogy nézem a napi terveimet; nagyon siralmasak, ebből énekes halott sem lenne, nemhogy jobb, de ezt is meg kell csinálni valakinek, hogy biztos háttér legyen Andrisnak és Barbnak. Jaj Diti szedd össze magad és csináld, amihez értesz (nem a síránkozás!!). Hajrá Lavors, D-vitaminnal a tevesivatagban érezd jól magad, ahogy a puha homok símogatja a patád, beszívod a napfény illatát, az oázisban pedig a pálmafák és a víz élményében fürödj! Hajrá!



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat