Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Ral OFF Riverwood naplója


Saladin [4853 AL], gazdája Ral OFF Riverwood
Büdösbence xD

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/4853
Büdösbence xD

2022-12-17

"A bencepoloska (Rhaphigaster nebulosa) a rovarok (Insecta) osztályának félfedelesszárnyúak (Hemiptera) rendjébe, ezen belül a címeres poloskák (Pentatomidae) családjába tartozó Rhaphigaster nem legismertebb faja. Egyes taxonómiai rendszerek (pl. az ITIS-é a Rhaphigaster nemet nem ismerik el, és fajait más nemekbe csoportosítják át.(...)

(...)Mivel Magyarországon gyakori, számos népi nevét ismerjük. Ezek közül a leggyakoribb a mezei poloska, de hívják még büdös Marcinak, illetve büdös Margitnak, nagy szürke címeres poloskának, téli poloskának, büdös Bencének, büdös Bankának, büdös Margónak, templombogárnak is (Tóth, 2014). "

Carmis... XD Hajnalban iszonyat nagyot dumáltunk, és említést tett Sanyi nevű pókjáról, akit nem fog bántani, mert "megfogdossa a büdösbencéket"... Büdösbence... Baszdmeg, büdösbence! :D Meg büdösmargit, meg büdösmarci... Thaaaakaaaarooooogggy! XD Sok nevet hallottam ezekre a gyötrő, pimasz, zajos szarokra, de idáig a büdösbence viszi a prímet! :D Még sosem hallottam ilyen jópofa nevet ezekre a rohadékokra. :D Köszi, Carmis! ^^




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat