Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje http://teveclub.hu/naplo/
|
2004. november 20.
HOZZÁVALÓK: 5 személyre
A tésztához 30 dkg liszt 1,5 dkg élesztő 8 dkg vaj 1,5 dl tej só cukor
A töltelékhez 5 dkg paradicsompüré 10 dkg párizsi vagy sonka 10 dkg mozzarella sajt oreganó (szurokfű) ELKÉSZÍTÉS Az élesztőt néhány evőkanál langyos tejben megkelesztjük. A lisztet tálba szitáljuk, a kemény vajat beleforgácsoljuk, majd a liszttel elmorzsoljuk. Sózzuk, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, és annyi tejet, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Letakarva 30 percig kelesztjük, majd lisztezett deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk, és 8 centiméteres köröket vágunk ki belőle. A felvágottat és a mozzarellát apró darabokra vágjuk, belekeverjük a paradicsommártásba, sóval, oreganóval fűszerezzük, és a tölteléket a tésztalapok közepére kenjük. A tésztakorongok széleit kevés vízzel bekenjük, egymásra hajtva összenyomkodjuk, majd kivajazott tepsibe egymás mellé rakjuk a tésztákat. Kiszúrt hegyű nejlonzacskóba kevés paradicsompürét töltünk, majd minden táskára szemeket és szájat nyomunk belőle. A tepsit előmelegített, forró sütőbe toljuk, és 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Grillrácsra téve hagyjuk kihűlni, és langyosan tálaljuk.
Jóétvágyat
|