Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
2005. március 18.

Ma palacsintát sütöttünk Anyuval, Zsófi is, én is lestük-felváltva-, hogy hogyan kell. Anyut megkértem és leírja ide a receptet:

PALACSINTA

TÉSZTA:
1 tojáshoz végy
15 dkg lisztet
kis csipet cukrot
és kis csipetnyi sót,
3 dl tejet és
1 dl vizet (a legjobb a szóda, vagy buborékos ásványvíz)

Keverd össze a tojást, a sót, cukrot, a lisztet és a tej felét, ilyenkor még jó sűrű a tészta. Ezután keverd bele a másik felét a tejnek, meg a vizet. Hagyd állni egy óra hosszat, addig megdagad a liszt és összeérik a tészta. Ha kicsit csomós maradt, érdemes átszűrni az egészet, mert könnyebb lesz sütni!

(1 tojásból kb 12-15 palacsinta lesz, attól függ, milyen vékonyra sikerül! Nálunk praktikusan a család mérete miatt 4, vagy 5 tojásból készül, ez kb 60-80 db palacsinta)

SÜTÉS:
Vegyél elő egy palacsintasütőt (lapos, nyeles edény), egy bögrét, amibe olajat töltesz és egy kenőtollat.
A tollal kend meg a serpenyőt, amit a tűzre raktál. Ha már elég forró, egy kicsi merőkanállal lassan kezdd el csurgatni a tésztát, közben forgasd körbe a serpenyőt a másik kezeddel, hogy a tészta szétterüljön és jó vékony legyen. Ha a széle kezd pirulni, mozgasd meg a serpenyőt. Ha már könnyedén csúszik rajta a palacsinta, fordíthatod, késsel óvatosan alányúlva, vagy a profik: feldobva.

VIGYÁZZ A KEZEDRE, MEG NE ÉGESD!!!!!!!!!!!!!!

Tányérra kiborítod, letakarod.

Kakaós, vagy fahéjas, esetleg citromos cukorral, Dejóval, dióval, bármilyen lekvárral nagyon finom!

JÓ ÉTVÁGYAT!!!

Ha elég ügyes vagy, meglepheted vele valamelyik nap a családodat!







© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat