Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
Számkivetett

Számkivetett
Képzeljük el, mi történne, ha röpke négy évet kihagynánk az életünkből, szeretteink, barátaink, munkatársaink tudta nélkül. Vajon hogyan fogadnának visszatértünkkor? Mi minden változna meg környezetünkben?
A film főszereplője teljességre törekszik munkájában. Élete az óra, az idő körül forog. Úgy mondanám, nemsokára elüti az éjfélt. Szép karrier, szerető ara, közelgő esküvő. Már csak ezt az orosz kompániát kell gatyába ráznia, és utána leszüretelheti életművének gyümölcseit, élvezheti az életét. Ám hirtelen villámcsapásként megváltozik minden. Chuck Noland (Tom Hanks) élete egyik pillanatról a másikra rémálomba zuhan. Ébredés, a hatalmas óceán közepén fekvő kis lakatlan szigeten. Hogyan képes ezt ember feldolgozni? Vajon fogják-e keresni? Ha igen, akkor biztos, hogy jó helyen? Mire van szükségünk a túlélésre magányunkban? És hogyan kerüljük el a teljes megorülést?
Zemeckis - Tom Hanks párosítás. Egyszer már nagyott robbant. Mit kell róluk tudnunk? Tom Hanks minden szerepére hatalmas energiával készül, szinte azonosul megszemélyesített alakjával. Lehet rá építeni, hiszen nem egyszer mutatta már meg, hogy el tud vinni egy egész filmet az alakításával. Erre eme mozi a legékesebb bizonyíték. Zemeckis munkáin pedig erősen érződik a tanítómestere, Steven Spielberg stílusa. Hiszen bármilyen történetet el tud nekünk mesélni, egy kicsit érzelmesen, kicsit komolyan, kicsit viccesen. Ahogy nekünk megfelel, mindenből annyit kapunk, amennyi jár, amit a történet elbír. Soha nem esik át a ló túloldalára, az arany középutat mindig megtalálja. Ettől lesz hiteles. Igaz érzelmeket élünk át vele, függetlenül attól, hogy mennyire fiktív is az, amit látunk. Felébredünk, és látjuk, hogy újra felkel a nap, amely új esélyt, új reményeket, lehetőségeket ad arra, hogy jobbak legyünk, hogy kitörjünk lakatlan szigetünkről, és változtassunk életünkön. Ha teljesen ébren vagyunk, és ezt átéreztük, akkor becsomagolhatjuk a Számkivetett kópiáját. Mellészúrunk egy cetlit, és eljuttatjuk Robert Zemeckisnek. A lapon csak pár szó szerepel: "Ez a film megmentette az életemet! Köszönöm!"







© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat