Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
Álmomban már láttalak

Álmomban már láttalak
Vajon milyen lehet az, ha egy filmben szerepel Jenny a háztömbből és Ralph Angliából? Elviselhetetlenül szirupos.
Ha a főcímben nem olvasom, hogy Wayne Wang a felelős ezért a ragadós sziruptengerért, biztosra vettem volna, hogy Garry Marshall rendező bűnlajstromát gazdagítja a film, aki már több támadást (Oltári nő, Neveletlen hercegnő) intézett a mozibajáró közönség jóízlése ellen. Az Álmomban már láttalak minden stílusjegyét magán viseli, de ha jobban belegondolok, Hector Elizondo (a Micsoda nő hoteligazgatója) nem tűnik fel a vásznon, bár Bob Hoskins kitűnően helyettesíti.
Filmünk műfaját tekintve romantikus komédia - a tündérmesés fajtából. A soványka történetben megismerkedhetünk Marisa Venturával (Jennifer Lopez), aki egy hotelben dolgozik szolgálólányként, és elragadó szépsége ellenére egyedül neveli tízéves kisfiát egy szebb jövőről álmodozva. A mesebeli herceg egy Chris Marshall (Ralph Fiennes, Marshall-érted?!?!) nevű sármos szenátorjelölt képében érkezik el, akivel Marisa egy szerencsés véletlen folytán együtt tölt egy feledhetetlen délutánt. Ez biza szerelem az első látásra, de persze van egy kis gubanc. Marisa a hotel egyik gazdag vendégének adja ki magát, mivel szegényke szégyelli cseléd mivoltát. Az ebből adódó bújócska a történet legtöbb konfliktusának okozója. Természetesen van itt még talpraesett és jópofa kiskölyök, jófej főnök, szeretetreméltó kolleginák és egy kötelező rivális egy gazdag és SZŐKE nő személyében. A történet vége azonban egy percig nem kétséges.
A film megtekintése után szívből kívántam, hogy az alkotás a box office legmélyebb bugyraiban landoljon, de rövid utánajárás után épp ennek ellenkezőjéről bizonyosodtam meg. Az Álmomban már láttalak Lopez kisasszony eddigi legsikeresebb filmje. Szomorú. Félreértés ne essék, én nem utálom a romantikus filmeket. Legutóbb a Bazi nagy görög lagzin is jól szórakoztam. A giccses lányregény stílustól viszont a falra tudok mászni. J-Lo se illik valahogy ebbe a szerepkörbe, hiszen őt nem az ennivaló pofijáért és kedves mosolyáért szeretjük, mint romantikázó kolléganőit (a választ valahol lejjebb találjuk). Ralph Fiennes rutinosan hozza a kimért playboy figuráját, nincs is vele semmi baj azon kívül, hogy mit keres egyáltalán egy ilyen filmben. Az lenne a legjobb, ha inkább visszamenne Angliába, Jenny pedig a háztömbbe.







© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat