Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
2006-02-04

A januári Róma a legszebb arcát mutatja nekünk. A kis kávézó terasza felett műanyag sátor, de mellette ciklámen virágzik a földbe ültetve. A rómaiak előszedték legmelegebb kabátjukat, sállal, kesztyűvel, fejrevalóval csodálkoznak ránk,ingujjasakra. Az út mellett mandarinfák, szép érett gyümölcsök ékesítik. Senki se szedi, az ólomtartalma miatt étkezésre nem alkalmas. Pedig pont elérnénk egyet-kettőt!
Róma egyik legizgalmasabb jelensége a tetőterasz. Gery elvisz a német-magyar kollégiumba, hét emelet magasságban hatalmas terasz, a tetők felett körpanoráma a városra. Rózsa virágzik, délszaki növények zöldellnek. Hátul pici kuckó, (kis) sörözések emlékhelye. Az alagsorban kápolna, a katakombák templomai ihletésére szinte ablak nélkül.
Az örmény közösség temploma a San Nicola da Tolentino, rövidlátó nem is igen tudná megkülönböztetni a többi katolikus templomtól, csak az egzotikus nevű szentek freskói és a falra függesztett füstölők jelzik kis idegenségét. Szinte mindegyik szent vértanú- jelzi a vallásgyakorlás nehézségét a Kaukázusban. Istentisztelet okán sikerült bejutnunk, persze be is zárják a főkaput, kedves segitséggel megint az utcára jutunk.
Haza, ebéd, kis pihenés. Gery teraszán vakitó napsütés, gondolataink már a hazaúton és a holnapi napon járnak.







© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat