Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
Requiem

Életének 14. évében elhunyt Maci, apám (és a család) kutyája.
Csirkefarmi őrzőkutya családból származik. Apja egy igen vad kuvasz volt, aki csak az emberekre volt veszélyes (még a gazdájára is!), de a csirkéket nem bántotta. Anyai ágon nagyapja németjuhász, nagyanyja bernáthegyi volt. Anyja a testvérével az ekét is el bírta húzni!
A kiskutyát pár hónaposan az ölemben hoztam el, nagyon aranyos volt, tömött bundájú, mint egy kis medvebocs, onnan a neve. Apám telkén, hosszú láncon élte le életét.
Maci fiatal korában nagyon mókás volt bumfordi mozgásával. Leginkább egy bernáthegyire hasonlított, az orra viszont inkább az apjáé volt. Barátságos, kedves kutyus volt, mindig örült nekünk, és hálás volt a kajáért, a simogatásért, vagy ha a nagy melegben megfürdettük. Tekintetéből áradt a szeretet.
Ellenben könyörtelenül megugatta az idegeneket, és időnként eltépte a láncát, hogy elkapjon és széttépjen egy macskát, aztán visszament a helyére és ott várt minket.
Balázs fiam kérdezte, hol van Maci. Mondtam neki, elment a Jézuskához. Erre felderült az arca: Akkor biztosan kap ajándékot!
Biztosan kap. Szeretettel emlékezünk rá.







© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat