Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
Fogorvosi humor

Kezdeti nehézségek...

Egyetemista kislány igyekszik gipszlenyomatot venni egy ido~sebb néninek. Sajnos elso~re nem sikerül, so~t a további kísérletek is sikertelenek. A páciens arca, ruhája csupa gipsz, a kislány izzad. Ekkor jön az elleno~rzo~ professzor, aki meg akarja nyugtatni a beteget: Nagyon ügyes a kis kollegina, csak nehéz eset. A nénike válaszol: Persze, tudom én, hiszen ez az én kislányom.


Félresikerült húzás...

Foghúzás esetén elo~ször az érzéstelenítést adja be az orvos, és 10-20 perces várakozás után történik a fogeltávolítás. Egyetemista koromban történt a következo~ eset. Az egyik medikus beérzéstelenítette a beteg egyik fogát, azután fél óra múlva egy másik medikus kihúzta a mellette levo~t. Rémülten mutatta a tanársegédnek az ép fogat. Az azonnal kapcsolt, és kézbevéve a fogót, gyorsan kihúzta az igazi rossz fogat. A betegnek pedig a következo~ket mondta: Hu^, ez a másik fog is rettenetesen rossz, ezt is gyorsan kidobjuk. Azóta is mindig többször megnézem, hogy a megfelelo~ fogat húzzam ki.


Önellátás...

Egyik páciensem fájós foga igen csak lötyögött. Beadtam az injekciót, beteg ki a váróba. Öt perc múlva kopog, kezében tartja a fogát. Saját magának kipiszkálta unalmában. Én pedig megállapítottam hogy ez az elso~ lépés az önkiszolgáló fogászat felé. Ha még ki tudná fúrni és tömni a saját fogát, az lenne a tökéletes páciens.


Hálapénz (paraszolvencia)...

Éjszakai ügyeleten nyolcvanéves anyókának húztam ki a fogát, o~ pedig hálából kezet csókolt, elfeledve, hogy a szája csupa vér. Eddig ez volt a legkülönlegesebb paraszolvenciám.


A munka lényege...

Foghúzásnál fontos, hogy a fog egészben (gyökér + koronai rész) el legyen távolítva. Sajnos az esetek egy részében (roncsolt korona, becsontosodott gyökérzet, rossz mu^szer, ügyetlen fogorvos stb.) letörik a fog teteje, és bent marad a gyökér. Ezt sajnos csak a szájsebészeten tudják kivésni. A jópofa fogorvos ilyenkor ezt mondja a betegnek: Na a nagyját már megcsináltam, azt a kis bennmaradt gyökeret majd kiszedi a szájsebész!


Miss Fogászat...

Éjszakai ügyeletre besétált egy gyönyöru^ húsz év körüli lány. Miniszoknya, darázsderék, dús keblek stb. Nagy lelkesedéssel ültettem a székbe, mit lehet tudni?! Ámde ekkor megszólalt a leányzó. Elhúzta a száját, és megláttam mind az… egy fogát, ami a szájában volt. Na ezt akarta kihúzatni.


Hiúság...

Hetven éves mamika:
- Doktor úr, tessék megkoronázni ezt a két hátsó rágófogamat, ahogyan a legjobbnak látja!

Egy hét múlva:
- Csak nem akarja ezt a fém koronát NEKEM felragasztani? Hát hogy nézne ki ez az én koromban?!


A protézis elo~nye...

A páciens fogínyét feltörte a fogsor. Kivéve a szájából elkezdtem csiszolni, és közben beszélgettünk különféle más dolgokról. Ido~nként jókat nevettünk. Az utána következo~ beteg rémülten kérdezte: Ez hogy megy nálad, hogy csiszolod a fogat, közben a beteg beszél, nevetgél?


Jelzés...

Betegeimnek azt a tanácsot adom, hogy ha kezelés közben fájdalmat éreznek, emeljék fel a kezüket. A minap történt, hogy elkezdtem a fog fúrását, amikor a páciens felemelte a kezét. Megálltam és megkérdeztem hogy fáj-e a kezelés.

A válasza:
- Á nem, csak gyakoroltam hogy mit csinálok, ha fájni fog.


Rendeltetésszeru^ használat...

- Mi a panasza?
- Letörött az egyik fogam.
- Nem csoda, biztosan enni tetszett vele!


Bátor páciens...

Telefonérdeklo~dés:
- Tessék mondani, mikor nem lesz ott a doktor úr, mert én akkor szeretnék menni.


Professzori tanács...

Fogászati professzorunk tanácsa a minimálisan elvárható fogkezelésro~l:
- Fiam, egy tömést úgy kell megcsinálni, hogy legalább addig ne essen ki, amíg a beteg a kapuhoz ér!


Az igazi jó fogsor...

- Doktor úr, szeretnék egy új fogsort, mert eltörött a régi. De aztán legyen az is legalább olyan jó, mint az elo~zo~, amit a bolhapiacon vettem.


A lovag...

Fiatalasszony jön a rendelésre a fájós fogával. Kíséretében egy úr, aki közli, hogy szolidaritásból o~ is szeretné kihúzatni egy fogát. Ez aztán lovagias tett.


Az öreg fog...

Középkorú páciens panaszkodott egyik megfájdult fogára. Megvizsgáltam. és megállapítottam, hogy ezt bizony ki kell húzni. Próbáltam viccesre venni a figurát:
- Hát ez a fog már bizony több mint ötven éves, lejárt a szavatosság, ki kell húzni.


A válasz:
- Doktor úr, a többi fogam is ilyen öreg, azokat csak nem kell mind kihúzni!?


Olcsó fogsor...

- Mennyibe kerül egy új fogsor?
- Húszezer forint!
- Óh, az nekem nagyon drága. Nem lehetne olcsóbban használt fogsort venni?







© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat