Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
Jobban hízlal a joghurt a sörnél

A ,,sörhas" nem egyéb mítosznál - legalábbis ezt állítja az Osztrák Serfőzők Szövetsége. A szövetség szerint ugyanis fél liter árpalé kevesebb kalóriát tartalmaz, mint két kis pohár joghurt. Ezért aztán nincs mitől tartaniuk a vonalaikra sokat adó sörbarátoknak, ellenkezőleg, a sörfogyasztás számos ,,egészségügyi előnnyel" is jár - állítják a serfőzők.

Ezek szerint az, aki sört iszik, védi magát az infarktussal szemben, csökkenti a vérnyomását és kisebb valószínűséggel betegszik meg rákban. Mindennek feltétele azonban a mérsékelt sörfogyasztás, napi fél, illetve egy liter sör ajánlott.

Egészségügyi vizsgálatok kimutatták továbbá, hogy a mérsékelt sörfogyasztóknak általában alacsonyabb a vérnyomásuk, mint az absztinenseké, vagy az iszákosaké.

Aki pedig nem fogyaszt túl sok joghurtot, az sörivóként is karcsú marad. 250 gramm tejterméknek ugyanis 250 kalória értéke van, egy ,,krigli" sörnek ellenben csupán kétszáz - olvasható az APA jelentésében, amely kétségkívül mély bepillantást enged a serfőzők világszemléletébe.








© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat