Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
2007-05-27

Votlam tegnap esküvőn. Hozzáteszem ,szemtelen rokonoknál. Mindig akarnak valakit ugráltatni. Ha nem épp az 80 éves nagyszüleimet használják ki oly módon, hogy elhordanak mindent az öregek kertjéből, akkor másnál próbálkoznak. Mi már leráztuk őket. Ennyit röviden.

Szóval mentünk tegnap az esküvőre. Egy órával előbb érkeztünk a városba, meglátogattuk a naygszüleimet is. Egyszer csak hívnak ezek, menjünk már, kell a kocsi. ??? Felháborodtam, vendégnek jöttem, nem taxisnak. Nem is háborodtam volna fel, ha nem ismerném őket, megkérnek, lemgyek, elhozom/elviszem és kész. Csak ismerem őket. Úgy volt, tudom én, hogy ti barátok, többiek pihenjetek, majd a szabadkai rokonok elintézik a vendégek hozását-vivését. Mert minket ki lehet használni. Mint ha nem lett volna ott 50 másik kocsi, akik helyiek. Ha már intézkedek, elintézem előre, és rendesen, nem? Mi van, ha vonattal megyünk? Akkor otthon marad akiért én mentem, vayg mi? Nem mondtuk mi, mivel megyünk...

Na, ki menjen, ki menjen, én vagy a legkisebb a családban, hát én húztam a rövidebbet. Hát szemtelenség ott, szemtelenség itt is. Ami a csövön kifért, úgy szálítottam el őket (a menyasszony az én unokatesvérem, annak az anyját, meg a bátyját) vittem el a tanúért. Úgy lötyögtek ott hátul, hát mondom nem érdekel. Olyan jót szórakoztam:D Még a zenészeket is leráztam valahol, le kellett állnom az út szélére, hogy beérjenek. Közben dudáltam. Látom az sszony forgatja a szemét már. De én csak adtam a mákot a dudának. Vidám esküvő van vayg mi a szösz...

Amúgy az esküvő olyan volt mint egy esküvő. Egy dalt sem tudtunk, nem szoktam én szerb lakodalmas zenét hallgatni... A kaja finom volt. Csak az az éjfél utáni étel ne lett volna. Én vettem egy darab húst, meg egy malacot, Ági, a barátnőm meg egy húst meg valami orosz saláta szerűséget. Na,cseréltünk információt, én lebeszéltem őt a húsról, ő meg engem arról a salátáról. De azért megpróbáltam. Bár ne tettem volna. Vízben megfőzött borsó, rizs meg répa volta, semmi íz. Na mondom... Aztán meg azon szórakoztunk, hogy ki hogy reagál az "orosz" saláta első falatjára:)

Szerbeknél nem táncoltatás van, hanem "materina pogaca", azaz anyja pogácsája vagy valami ilyesmi:D Megy a menyasszony meg a vőlegény, a vőlegény oszotgatja a tortaszeletet, és azért dobnak be valami pénzt a menyasszony kosárkájába.

Nem maradtunk túl sokáig, 2-ig, négy volt mire hazaértünk.







© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat