Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
2007-05-27

Harry Potter és a Főnix Rendje-részlet

"...Dumbledore végül leeresztette kezét,és félhold szemüvegén át,fürkészve nézett Harry szemébe.
-Eljött az ideje-szólt-hogy elmondjam neked,amit már öt éve el kellett volna mondanom.
Ülj le kérlek! Ha megajándékozol egy kis türelemmel,mindent hallani fogsz,amit tudnod kell.Ha befejeztem,szidhatsz,dühönghetsz.Nem fogok védekezni."

Dumbledore,a Roxfort igazgatója bölcs és okos ember volt,előbb gondolkozott,utána cselekedett.Harry és barátai (Hermione,Ron)és griffendéles társaik mint például Parvati Patil,Nevill Longbottom,a Weasley-testvérek,Seamus Finnigan és sokan mások nagyra tartották az igazgatót.De a gonosz mardekárosok gyűlölték Albust,mert velük szemben "igazságtalan" volt.De ez viszont csúnya hazugság volt a mardekárosok részéről.Dumbledore ugyanis igazságos volt mind a négy házzal,és nyugodtan próbálta megbeszélni a dolgokat.

J.K.Rowling nem hiába adta az igazgatónak az Albus Dumbledore nevet.David Langford "Harry Potter világa és a hetedik könyv titkai" című könyvében így írt az igazságos tanárról:
Albus Dumbledore: Az "Albus" a fehérre utal (mint az albínóban),s szinte az első dolog,amit a Roxfort igazgatójáról megtudunk az,hogy szakálla,bajusza és lobogó haja egyaránt ezüstszínben tündököl-noha hajdan gesztenyebarna volt. A dumbledore egy vidám,régi angol szó a dongóra,amit maga Rowling hozott összefüggésbe azzal,hogy az igazgató nagyon szereti a zenét.

Számomra tehát egyértelmű,hogy a jó öreg igazgatónak mért Albus Dumbledore a neve.








© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat