Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
2008-04-29(kék elefánt)

mese a kis kék elefántról (afrikai népmese)

valamikor nagyon régen a messzi afrikában élt egy elefántcsorda. nagy boldog,szerető családként éltek, anyák, nagymamák, és a nagymamák anyja, aki vezette a csordát. Eső régen nem esett, ezért hosszú útba kezdtek, elindultak vizet keresni. A szárazság miatt az élelmük is kevesebb volt, éheztek.
a forróságtól bódultan, fáradtan, elgyötörten, éhesen, szomjasan, de kitartóan haladtak céljuk a víz felé amikor az egyik fiatal elefánt vajudni kezdett. az idő a túlélésük ellen dolgozott, de megálltak, mert a családnak minden esetben együtt kell maradni, össze kell tartani.
hosszú órák múltak el, az elefántcsorda egyre jobban szenvedett, s a legelkeseredettebnek tűnő pillanatban világra jött a csorda legfiatalabb tagja, aki gyönyörű kék színben pompázott.
újabb órák következtek, tele reménnyel, várakozással, hogy a kis kék elefánt lábra álljon, és velük haladjon, hiszen az életük múlik azon, hogy időben elérik e a vizet.
de a kis kék elefánt gyenge volt, hiába símogatták ormányukkal, hiába támogatták, a kis kék elefánt, nem tudott felállni.
a legöregebb elefánt emlékezett még a varázslatra, amire csak a nagyon öreg elefántok emlékezhetnek. körbeállták a kis kék elefántot, égnek emelték az orrmányukat és trombitálni kezdtek.
a kis kék elefánt lassan elemelkedett a földtől és lebegni kezdett, úszni a levegőben... továbbindulhatott a csorda.
nagyot dörrent az ég és eleredt az eső......







© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat