Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
Harajuku

Kedvenc stílusom a Harajuku...egy rövid ismertető:

Ha már gót szubkultúra, akkor pár szóban, muszáj beszélnünk Harajukuról. Gondolom, mindenki fejében benne vannak a horror-játékbabának öltözött japán kislányok, hát nagyjából erről van szó.
A Harajuku style lényege a kreativitás, mindenféle stílus mixelése, a színes haj alapkövetelmény, törekvés minél nagyobb ,,cukiságfaktor” elérésére, mindezt a lehető legnagyobb magabiztossággal, vegyítve persze punk, horror, szado-mazo meg egyéb szélsőséges műfajjal. Innen származik a Gótik Lolita, ami a mi fejünkben a japán perverzió egyik legjellemzőbb megnyilvánulása lehet. Nos, bármilyen furcsa, ennek a stílusirányzatnak nem motivációja a sz*xualitás, inkább aranyosnak és elegánsnak akarnak tűnni a viktoriánus játék baba cuccban feszítő, fehérre maszkírozott tinédzserek.
A Harajuku puccparádé, -manapság leginkább a Jingu Bashin, azaz Jingu hídon gyülekeznek a fiatalok- a Japánba látogató fotósok egyik kedvenc témája, hasonló a helyzetük, mint a 70-es évek londoni punkjainak. Mivel ezek a jelmezek elég költségesek is lehetnek, jól jön, ha némi pénzhez is jutnak általa, leginkább azok élnek ebből, akik alternatív életformaként ezt választották. Nem kell megijedni, a legtöbben a vasárnapi mini velencei karnevál után visszavedlenek átlagos középiskolásokká.







© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat