Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
Hollóhátas házak!

A Hollóhát házat (angolul: Ravenclaw) Hollóháti Hedvig alapította, a Harry Potter-beli események előtt közel ezer évvel. A Teszlek Süveg leírása a házról:

„A bölcs öreg Hollóhátban / Éles elmék várnak. / Kiknek a tanulás kaland, / Oda azok járnak.”[7 AL]

A Hollóhát házban a legnagyobb értékeknek a bölcsesség, az ész és a tanulás szeretete szamít. Jelmondata: „Magad azzal ékesíted, ha az elmédet élesíted”.

A Hollóhát klubhelyisége, akárcsak a Griffendélé, egy magas toronyban van. Harry Potter a hetedik tanévben bejut ide, amikor Hollóháti Hedvig diadémját keresi. A házat egy kilincs nélküli ajtó védi, amelyből egy sas dugja ki a fejét, ha valaki be akar menni, és egy nehéz kérdést tesz fel. Csak akkor lehet bemenni, ha helyes a válasz a kérdésre. „A Hollóhát e késői órán néptelen klubhelyisége tágas, kerek terem volt, levegősebb a Roxfortban megszokott helyiségeknél. A falat ékesítő kék és bronzszínű selyemkárpitok sorát kecses boltíves ablakok szakították meg: a teremből nappal pazar kilátás nyílhatott a környező hegyekre. A kupolás mennyezetet díszítő festett csillagok tükröződtek a padlón szétterülő mélykék szőnyeg mintájában A berendezést asztalok, székek és könyvszekrények alkották, s az ajtóval szemközt, egy beugróban magas fehér márványszobor állt.”[8 AL] A ház címerállata egy holló, színei a kék és a bronz (a filmben kék és ezüstre változtatták).
Házvezetője Filius Flitwick professzor, a bűbájtant oktató tanár, kísértete a Szürke Hölgy, Hollóháti Hedvig lánya.
A ház ismertebb tagjai:
* Anthony Goldstein
* Padma Patil
* Terry Boot
* Orla Quirke, Roger Davies
* Cho Chang
* Michael Corner
* Luna Lovegood
* Marietta Edgecombe
* Penelope Clearwater
* Filius Flitwick







© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat