Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
hollywood-ban

hollywoodban volt szerencsém mászkálni, nem is egyszer. ezt jórészt annak is köszönhetem, h apám nyugati parti (kaliforniai) gyerek volt, és kaliforniában otthonosan mozog. sokszor gondolok arra, hogy milyen tök szerencsés vagyok, hogy ennyi helyre eljuthatok és hogy ilyen tökjófej embereket ismerhetek a világ legkülönbözőbb helyeiről.
vegyük pl hollywoodot. az addig jó hely, míg elképzeled, mikor ott vagy és járod az utcáit, csak egy sima amerikai nagyvárosi képet kapsz.
ok, semmi bajom hollywooddal, persze, hogy budapesthez hasonlóan ott is minden út fel van bontva (schwarzi terminátor-kormányzó haverunk) hirtelen észbe kapott, hogy felturbózza kaliforniát, szal 'bontsuk fel a várost és hagyjuk úgy' címszó alatt volt a város.
túl sokan voltak hollywoodban, 2szer annyian mint néhány éve, és mégegyszer olyan meleg volt.
remélem nem kell nagyon ragozni, de hollywoodban vannak a járdán a csillagok, benne a különféle sztárok nevével, plusz a Grauman's Chinese Theater-nél található tappancsok és aláírások a téren végig.
szóval sétálgatunk, mire kim odakiáltja h álljak meg, pózoljak merhogy ő most fotózni akar engem. hát ő tudja, hogy mennyire utálom ha fotóznak. úgyhogy beálltam a legelső kuka mellé, merthogy az milyen menő, hollywoodi kukával még úgysincs közös kép. mondanom se kell, milyen érdekes látvány lehettünk, amint körülöttünk mindenki kisírt szemmel ölelgette egymást, hogy "úúúristen hollywoodban vagyunk el se tudjukhinni, itt a filmvilág központjában ááááááádejóó", mi meg kimmel egymást fotóztuk a kukákkal.
plusz lefényképezkedtünk a karibtengerkalózai-s faszival, aki kiköpött johnny depp volt, és oda-vissza hülyítette a megőrölt turista csajokat. elég sok időt töltöttünk hollywoodban, és akárhányszor felbukkant a kalóz mindig más csajt hülyített. ekkor rájöttem, hogy milyen jó kis melója van.
jesszusom, annyi mindenkivel fotózkodtunk h nem is emléxem rá h kikkel.. mindegyik jelmezes embernek kikkel fotózkodtunk adtunk pár dolcsit, mert ez így szokás. tök gáz volt mert az első csávónak nem adtunk pénzt mert nem tudtuk h adni kell (mi meg csórók voltunk). (nemtudom ki volt ő, hogy melyik fimben jáccott, de egy kis fekete esernyőt szorongatott, fekete kalapja volt, vmi idétlen nagy orra volt és a karakteréhez illő tenyérbemászó mosolya, + apró szemei).
meg fetrengtünk sokat a kéznyomoknál a földön, kim george clooney kéznyomához meg csipőnyomához ledobta magát hogy csináljak fotót, mire ilyen 7 éves gyerekek felfedezték a harrypotteres főszereplők kéznyomait közvetlen george clooney-é alatt, és olyan sokkot kaptak h ott fetrengtek tátott szájjal. és ez AZÉRT nagyon nem volt jó, mert kim 7éves-tátottszájúgyerekeket nem akart látni a képen, szóval akkor várjuk meg míg újra eszméletkhöz térnek a kölykök. elküldeni meg azért mégsem lenne szép dolog, mer lehet h épp ez volt az álmuk h ide eljussanak és h láthassák. szal vártunk, mer ráértünk, s fényképeztünk.
aztán jött felém a texasi láncfűrészes (igen, a texasi láncfűrészes című filmből), és vagy elhagyta a láncfűrészét vagy szabadságon volt, de most csak egy hentes kés volt nála.

ez volt a sétálás hollywood szívében.


..De most menjünk a UNIVERSAL STUDIOSba. asszem erről már mindenki hallott. ez a hollywoodi filmek születési helye.
itt forgattak olyan filmeket mint a:
-dracula
-a cápa
-E.T.
-vissza a jövőbe
-terminátor
-jurrasic park
-ha eljön joe black
-a múmia
-amerikai pite
-gladiátor
-grinch
-apádra ütök, vejedre ütök
-flinstones movie
-hannibál
-egy csodálatos elme
-bridget jones naplója
-40nap40éjszaka
-a skorpiókirály
-8mérföld
-vörös sárkány
-2 fast 2 furious
-hulk
-van helsing
-fehér zaj
stb stb

+ a sorozatokat is itt vették fel, mint a JÓBARÁTOK, (tudjuk hogy a sztori new york cityben játszódik, de valójában los angelesben, konkrétan hollywoodban forgatták)
+ a SZÜLETETT FELESÉGEK-et is itt vették/veszik fel.





megnéztük a különböző helyszíneket és hát....szóval wow. elképesztő, sose gondolnád h ennyire össze vannak zsúfolva a helyszínek. pl, ha jól emlékszem a grinch-es résznél (tudod az a zöld izééé vagyis szörny aki el akarja rontani a gyerekek karácsonyát), na amellett van közvetlenül a MOTEL című horrorfilm motelje felépítve :P kicsit illúzió romboló lehet látni, hogy jéé ez télleg az a motel ami a filmben volt, de az a semmi közepén volt, vagy legalább is nem a grinch-es mesebeli házikók mellett.

a jurrasic parkos rész még mindig az egyik kedvencem! annyira jól megvan csinálva (hát igen, hollywoodtól el is várjuk). ilyen fa raftokban (kis csónak) visz felfelé a dzsungeles tájon, dínók szaladgálnak meg élik az életüket, néhol egy egy teljesen ugyanolyan raft mint a miénk amiben ülünk kivetve a partra, amit kis ragadozó raptorok rágcsálnak szét (célzás h mi is erre a sorsra jutunk majd), szal vicces. meg akkor vízesések alatt mentünk át (tökig ázol a jéghideg víztől), a legvégén pedig egy kb 80°-os nagyondurvánmeredek lejtőn lezuhanunk a raft-tal, ami olyan mintha szabadesés lenne.

beültünk egy nagy terembe, ahol egy nő mesélt (nagyon vicces volt) olyan filmes trükköket mutattak, - még nekem is, pedig én elég sokmindent tudok már erről-arról - szóval teljesen kikészültünk.
volt pl az a trükk, mikor mondjuk behoztak egy embernél 3szor nagyobb farkasembert. egy kissrác jelentkezett, hogy ő szeretné megcsinálni a feladatot, de ekkor még senki se tudta h miről is lesz szó. a csaj ilyen fémcuccokat tett a kissrác fejére, csuklójára (mindkettőre) meg a lábaira. kiderült, hogy az a cucc amit a gyerek hordott, életet visz a farkasemberbe, azaz innentől kezdve a gyerek mozdulatai szerint mozgott az a hatalmas nagy állat. nagyon ijesztő volt látni.

meg csináltunk filmet!! illetve a képanyag megvolt, csak mi vettük rá a hangot. kb 9 embert felhívott a színpad-szerűségre, és már oda voltak készítve a hangkiadó kütyük.
mi, a kb 100-fős közönség, akiket nem hívott fel a színpadra, nekünk is volt dolgunk. a mi sikítozásunkat és üvöltözésünket vették fel a menekülő embertömegre (már nem tudom mi elől menekültünk)
volt aki a futó emberek lábainak zaját meg ezeket zajos effekteket csinálta, volt valami eltörős-jelenet mikor ilyen megdöbbentően, hétköznapi papírok hirtelen összegyűrésével kellet visszaadni annak a valaminek az eltörését. és elképesztő h mik vissza nem adhatók ilyen egyszerű dolgokkal.
ja és főszereplőnk meg NŐ volt, és volt valami szövege, amit beleélve fel kellett olvasni a képernyőről. na most ezt a feladatot egy nagydarab, rocker motoros apa bőrcuccban. szóval a tata igazán nőies sikításokat produkált, és én meg úgy röhögtem h azthittem meghalok. (csak képzeld el a szitut). meg még volt egy csomó rész, amiket most nem bírok leírni mert ako sose lenne vége.
DE HA VMI ÉRDEKEL ezzel kapcsolatban, kérdezz nyugodtan.
szal mikor végeztünk a filmmel, jött a következő ledöbbenés. egyszerűen olyan kurvajó lett, hogy én már egyből moziba dobtam volna, a felvételt meg külön eredetivé tette, hogy hallatszódott a felröhögésem. xP

nekem annyira teccet ez az egész, h a kijáraton belógtam még 2szer. (csak megjegyzem, hogy a bejáratnál kb 3/4 órás sorban állás után juthatsz be). láttam olyan lúzereket akik többször sorba álltak.

láttuk a született feleségek-es Wisteria Lane-t. egyből felismertem a jellegzetes utcalámpákat meg az amerikai faházakat. sajna nem mentünk rá az utcára, mert a júniusi tűz után az egyik részét még csinálgatják. nem sokan tudják, de a SZÜLETETT FELESÉGEK-es helyszín egy része leégett. (kimmel itt arról beszéltünk h tuti itt jött a tervbe h legyen egy tornádó-katasztrófa, és akkor a leégés utáni állapotot foghatják a tornádóra, a lényeg h forgathassanak :P )

ráadásul múltkor (pár éve) még láttuk a VISSZA A JÖVŐBE forgatási helyét. tudod az a nagy tér, az óra, körülötte házak (városi rész). rohadtul érdekes és izgi volt ott lenni és látni. de ami a legdurvább volt, hogy nem volt kidolgozva rajta semmi!!! egy épület sem!!! még az sem amelyiken az óra volt. felépítették, és az egész fehér volt, sehol egy tábla, mintha valami gipszmakett lett volna. kicsit ijesztő volt látni, ha közben fel tudtad idézni hogy hogyan is nézett ki a filmben.

volt 1 vicces faszi aki magyarázott folyamatosan a helyekről, mit hogy forgattak, milyen izgi sztorijaik vannak, hogy zajlik egy forgatás, titkokat is elárult, szóval tök izgi volt ( egyb ilyen kis nyitott összecsatolt kocsikkal mentünk végig kb 50fős banda jött össze, tudod mint amibe beülsz Tihanyban és akkor go városnézésre).
szóval elérkeztünk egy különféle stílusú zsúfolt városrészhez. a különféle stílus úgy értem, hogy volt pl a western város, a keleti országokba illő város, indiai, és volt európai. (több most nem jut eszembe). szintén semmi kiírás sehol. a dumálós csávónk kommentárt is fűzött hozzá természetesen, tőle tudtuk meg hogy a táblákat (pl kávézó, bolt, kocsma, bár, zöldséges) csak a forgatásnál rakják ki, és éppen a kellő nyelven. ha mondjuk egy európai filmet forgatnak, és mondjuk egy francia kisvárost akarnak elővarázsolni a semmiből, akkor csak feldobálják a francia nyelvű táblákat, reklámokat. ..ami logikus is. szóval több mint valószínű, hogy mikor láttál egy francia városban játszódó hollywoodi filmet, az lehet hogy másik filmben egy osztrák város éppen :)
és ezt így csinálják. a vissza a jövőbe-s helyszínen sem voltak táblák, pont ezért, hogy bele tudják dolgozni majd egy másik filmbe.
idén nem vittek el a visszaajövőbes helyre.sajna, júniusban az is leégett. és

megmutatták milyen az, mikor a metróban vagy és árvíz van. mi voltunk a kocsinkkal a metró. elképzelni nem tudod milyen durván élethű volt. megnyílt a föld felettünk, vezetékek szakadtak, fények pislákoltak majd kialudtak, bezuhant egy kamion majd jött a víz.

volt egy csomó olyan, mikor csak sétálgatni kellett.. pár éve mikor voltunk, volt a múmia (a brendan fraser-es). ott egy piramisba kellett menni, végig, labirintusos utak, a múmia filmbe illő helyek. az rohadtul félelmetes volt.
olyan volt mintha a filmben lennénk. jöttek valami szkarabeusz bogarakat idéző bogarak-a mai napig nem tudjuk hogy mik- de valamik futkároztak rajtunk. a legdurvább az volt, mikor innen onnan előugrott egy egy múmiának ötlözött ember. és volt mikor ilyen fellógatott tetemek himbálóztak és ott kellett átmenni, és mikor hozzáértél, nyálkás volt és undorító. ja, és külön megjegyzeném, hogy még a szagokra is figyeltek a készítők, mer mindenhol jellegzetes szagok voltak, vegyük pl ezt a tetemeset. hát ennek nem volt vmi jó illata, de abszolút hozzátartozott, hogy bele tudd élni magad. de ez sajna idén zárva volt, amit tökre sajnáltam, mer ez télleg izgi volt.

voltunk farquard nagyúr kastélyában, a shrekben! én 3D-s shrek filmet néztünk meg, egy olyat amit kizárólag a universal studiosban játszanak, ilyen tökre félelmetes rész.

+ spongyabob is behódolt hollywoodba. igazág szerinte nem tudom h spongyabob hollywoodban született-e meg, de mindenesetre ott volt, teljes életnagyságban. akartunk képet csinálni vele, de nem bírtunk 10 másodpercet rászánni hogy pózoljunk mellette, mondván h majd még úgyis visszajövünk. hát úgy is tettünk, csak arra nem gondoltunk hogy spongyabob annyira elfoglalt hogy lelép időközben. szóval visszamentünk, és már csak bikinifenék volt ott meg az ananász, bob sehol. anyáztunk pár sort, de nem akartunk több időt szánni rá.

volt egy csomó új ride. pl a simpson. oda nem sikerült bejutnunk, mer kurvasokat kellett sorbaállni, és 40fok volt. pedig az állítólag tökjó. felépítettek egy egész simpsonvárost, körülötte jó hosszú hullámvasúttal. igazából az érdekelt volna minket a leginkább.
1 HULLÁMVASÚT SE VOLT. én meg tökre be voltam gerjedve hogy hullámvasutazni akarok, és fel akartam ülni arra, amin múltkor ültünk (olyan hullámvasút ami teljes sötétben visz, semmit nem látsz az útból csak ilyen apró csillagokat látsz mindenfelé. egészen idáig anyáztam, mert azt hittem h az is be van zárva a múmiához hasonlóan, de aztán most fél perce rájöttem hogy az Orlandóban volt (floridában) a disneylandben. pedig az mekkora jóóóó volt, és azt vártam egész végig hollywoodban :S

most, h így elmeséltem néhány részt, arra jöttem rá h mennyi mindent nem írtam le.
erről már nem is fogok többet írni itt, majd lehet későbbi bejegyzésekben itt-ott eszembe jut.

mégcsak annyit, hogyha kint vagy hollywoodban, ne hagyd ki. annyira durván nem drága, ha azt nézzük h mennyi mindent csinálhatsz, ráadásul egy teljes nap, a filmvilág és a vidámparkos dolgok összevegyítve.
és kaptam nagyon vad SPONGYABOBOS kulacsot! (nem olyat h sb rá van rajzolva, hanem ez egy rendes spongyabob formájú kulacs !!)

szóval végezzük ki hollywoodot.
ha vmi érdekel szívesen mesélek, kérdezz, de többre nincs erőm most leírni.








© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat