Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
Mese

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy király, meg annak egy fia. Egyszer azt mondja neki a király:
- Eredj, édes fiam, vár a szerencse, menj hát, próbálj szerencsét! - a fiú úgíy is tett, ahogyan a király neki mondta. Ment egy darabon, aztán már meg is állt. Egy hatalmas fa előtt állt, amelyről nem tudta, hogy Fortély, és Mester lakik benne, a két kis ördög, így hát bekopogott a nagy fa ajtaján, aztán ki is nyitották neki az ajtót:

- Szervusztok, tiétek ez a nagy fa?- kérdezte a királyfi.
Azt mondta erre a körmön font alak, Fortély:
-Ö, nem, de majd hazajöjön a faah, áááúúú!!!! - itt elharapta a mondtatot, mert Mester rálépett a lábára.

- Úgy látszik, nem valami kedves egy népség.. - tűnődött a királyfi, és azzal odébb is állt, folytatta útját a félelmetes rengetegben, s egyszer csak egy sárkány, és egy királykisasszony ugrik elébe az úton.
A sárkány fogvatartotta a királykisasszonyt, és egyre inkább cukkolta a királyfit azzal, hogy:
- Te királyfi.. vagy mi, izé, hmm, áhh, nem érdekes! Csak az ügy érdekében jöttem eléd, hogy meg kéne mentened a te felségetes, vagy, őő..hm, izéke, várjunkcsak, áhhá, megvan! Szóval meg kéne mentened a te királykisasszonyodat! Hahha! Úgy sem tudod megszerezni!! A királyfi egy darabig mozdulatlanul állt, aztán jó nagy kardjával lecsapta a sárkány fejét, és kimentette a karjaiból a királykisasszonyt, és hazavitte. A király örömében egy hatalmas lakodalmat csapott, és ma is élnek, ha azóta meg nem haltak. A két ördögről nem tud senki semmit, csak azt tudják, hogy még mindig ott élnek a sűrű erdő közepében.







© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat