Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
Galindot halála

A viszonylagos béke, és nyugalom sosem tartós ezidõkben, így amikor hírét veszik, hogy egy futár érkezett a Tiltott Kapuhoz a király levelével, azonnal elé küldik Galindotot. Alexur ugyan bízott az ifjúban, de úgy gondolta, még túlontúl képzetlen egy ilyen feladathoz. Másfelõl csak az Adentõl keletre fekvõ temetõn kellett átmennie a Tiltott Kapuig, és a Démon Úr felõl régóta nem hallottak. Carmentis izgatottan várta Giran fõterén az ifjú Galindotot, aki a tervek szerint a tiltott átjárónál váltotta a futárt, ki a királytól érkezett, ám az csak nem érkezett. 10 percnyi várakozás után Carmentis aggódni kezdett, ezért megkért pár kalandozót, hogy menjenek Galindot elé, hátha erõsítésre van szüksége. A kalandozók csapata el is indult, ám útjuk során szembesülniük kellett azzal, hogy Elisa az Adeni teleporter eltûnt a helyérõl. Ekkor már rosszat sejtettek és borús gondolataik beigazolódni látszódtak, mikor elérték az átjárót.
A kapu elõtt feküdt Galindot, kiben az életnek már csak parányi szikrája pislogott; a futárt és két tagú kíséretét lemészárolták. A sérülések, és a módszer alapján elsõ sorban a Démon Sereg tagjai kerültek képbe, de aztán ezt elvetették. A Démonok nem hagynak hátra túlélõket.
Az ifjú tanonc még mágiával meg tudta tartani az életét, de csak addig, míg pár kalandor odaért. Nekik még elhaló hangon elmondta, hogy gonosz partizánok pont akkor csaptak le a futárra és kísérõire, amikor õ odaért; elvették a király levelét. A kihallgatott beszélgetésük alapján magukkal hurcoltak egy nõt is a rejtekhelyükre. Galindot még elmondta, hogy sajnálja, hogy mégsem harcolhat majd az apja ellen a nagy csatában, és kérte a kalandorokat bosszulják meg, irtsák ki a gonosz partizánokat. Ezek után mivel minden ereje elhagyta az ifjút, jobblétre szenderült.
A kalandorok kis tanakodás után Partisan Hideaway felé vették útjukat, ahol meg is találták a gonosz partizánokat. Azok ugyan visszahúzódtak az erõdbe, de az Új Adeni Hadsereg ostrom alá vette õket. Nagy mészárlások után a kalandor csapat felért a rejtekhelyhez, ahol Lord Nurka és védõi õrizték Elisát, a teleportert. A kalandozó csapat elsõ hullámban nem tudta legyõzni a banditavezért, ám második nekifutásra a kibõvült támadóosztag már legyõzte a magát gyógyítani tudó vezért és kiszabadították Elisát. Elisa hallotta, mi állt a levélben és bár azt a partizánok elégették, pontosan el tudta mondani a király üzenetét. A levélben a király köszönetet mondott az udvar bátor segítõinek és azt üzente még, hogy az udvartartása és Õ maga is készülõdik az útra, hogy visszatérhessen.
Miután Elisa elmondta ezt a kalandoroknak, visszatért a helyére Adenbe. A kalandorok Giranba mentek, ahol elmesélték a történteket a szomorú Carmentisnek, aki magát okolta Galindot haláláért. Alexur kiosztotta a zsoldot és elmondta a kalandoroknak, hogy az Aden Teleporterei Szövetség Elisa kiszabadításáért könnyebb utazást tesz lehetõvé 1 hétig a városok között. Alexur elmondta azt is, hogy a következõ héten várhatóan visszatér Gotfried, akinek biztosan segítség kell majd, tehát számít mindenkire.
Ezek után Carmentis és Alexur ismét visszavonultak a girani templomba…







© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat