Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
A recept

Carmentishoz egy küldönc érkezik. Egy boszorkánymesternõ megbízásából jött el Giranba a Szentek Völgyébõl. Munkaadója segítséget kért üzenetében. A Férgek megszállták a Szentek Völgyét, ahol õ éppen az Õsi Iratok után kutatott fiával, Anders-szel. A segítségért cserébe egy általa megtalált õsi receptet ajánlott fel.
Alexur még nem tért vissza az Adeni kikötõbõl, ahol is egy szállítmány kirakodását felügyelte, így õ állt az Új Adeni Hadsereg élére, mert a helyzet súlyosnak tûnt. Rune városában gyülekeztek, majd nekivágtak a Völgynek. A Férgek megint nehezítették útjukat, de mivel éppen senki nem állt az élükön, az Adeni Hadsereg remekül vette az akadályokat. Mrs. Nikolaj, a boszorkánymesternõ egy kisebb völgyben lelt menedéket, ott találtak rá. Õ elmondta, hogy a Férgek elválasztották õt a fiától, és aggódik érte, mert bár kiváló harcos, mégiscsak egyedül van. Carmentis újraszervezte a csapatot, és a fiú keresésére indult. Egy nem túl távoli barlangban akadtak rá. Felajánlották, hogy anyjához kísérik, de azt mondta, túl sok értékes tekercs van nála, amik nagyobb biztonságban vannak ott a barlangban az õ õrizete alatt. Úgy gondolta a Férgek nem lesznek kitartóak; ha nem találják meg õt, akkor hamarosan elvonulnak. Az Adeni Hadsereg visszament Mrs.Nikolajhoz, átadták a fiú üzenetét, ám a boszorkánymesternõ nagyon bizalmatlan volt.
- Honnan tudhatnám, hogy igazat szóltok?
Carmentis újfent visszavezényelte csapatát a barlanghoz, és bizonyítékot kért a fiútól. Anders egy rövid kis verset mondott, azt mondta, ha anyja ezt hallja, tudni fogja, hogy õ él, és minden rendben van. Mikor Carmentis elmondta a verset, Mrs.Nikolaj végre megnyugodott.
- Köszönöm, amit értünk tettetek! A Férgek bizton elvonulnak most már nemsoká! Amit ígértem, az õsi recept íme itt van. Eva áldása kísérjen utatokon!
Carmentis, és a csapat visszatértek Giranba, ahol a fõpapnõ azonnal felkereste a városban élõ elf boszorkányt, Wiennát, és odaadta neki a receptet tanulmányozásra.







© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat