Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
Puskás-díj

Nos, mint azt már korábban is hangoztattam, nekem kedvenc csapatom a Real Madrid. És van nekünk egy olyan ügyes és egyballábas csatárunk, mint Cristiano Ronaldo, aki megkapta a Puskás-díjat. Na most......
Puskás Öcsiről annyit kell tudni, aki nem ismerné életének egy kis töredékét-de egy Real Madridosnak ezt KÖTELEZŐ tudni, annak annyit, hogy-tudniillik, ő a Real Madrid egyik jelentős csatára volt. Itt egy kis részlet életéből:
Spanyolország (1958–1966)

Puskás, Real Madrid licenc1958 és 1966 között a Real Madrid játékosa volt. A Real ezidőtájt hazájában nem talált legyőzőre. Összesen 372 meccset játszott végig és 324 góllal gazdagította csapatát.

A BEK-ben 39 mérkőzés során 35 gólt lőtt és 12 találatával gólkirály lett az 1959-60-as évadban. Az 1960-as Eintrach Frankfurt elleni döntő 7:3-as győzelméből (amely találatait tekintve máig rekordnak számít) 4 góllal vette ki a részét (a többi gólt Alfredo di Stéfano rúgta). Az 1961-62-es évadban héttel több gólt lőtt be, mint a Real korábbi legeredményesebb játékosai, Di Stéfano és Tejada, így újra gólkirály lett. A döntőben, amelyben a Guttmann Béla által irányított Benfica Lissabon ellen 3:5-ös vereséget szenvedtek, csak Puskásnak sikerült a kapuba találnia. Két évvel később, a döntőben a Real az Internazionale ellen 3:1-re veszített. 1966-ban a megfiatalított Real Madridnak már sikerült győznie az FK Partizan Belgrad elleni döntőben. Puskás, aki ekkor már 39 éves volt már nem játszott a végjátékban, azonban csapatán belül mégis gólkirály lett, három meccsen szerzett öt góljával.
További szép reggelt/napot/estét!
Puszipácső







© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat