Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
Vadásznapló-6.rész

Néhány szó a kisgalambokról 2009.6.27.,2009.7.24.

Kisgalambokat lelőni egyszerűnek tűnik,mivel nem repül el.Csakhogy istállókban sötét van,a céltüskét nem látni,sőt valamelyik már kiugrott a fészekből,és a földön mozog!Ezért aztán,nem is olyan könnyű mint hiszik.
A nyarat nem használtam ki,összesen 6 kisgalambot lőttem,siralmas módon.Az 1. kisgalambtól mindössze 3m.-re voltam,és mégis csak 4-edszerre találtam el.Apám már azon volt hogy kiveszi kezemből a puskát.A 2. a földön volt,de ezt is cask 3 golyó elpazarlása után maradt ott.A maradék 2 oszlopon volt.már nem emlékszem hogy lőttem le őket.
1 hónappal később még inkább gyengébb volt teljesítményem.
Ugyanott voltunk.Kettő galamb ült egy oszlopon,egymás mögött.Kb.10 m.-re voltunk tőlük.1.lövésem szárnyba kapta az innensőt.Ez leesett,s lemászott a dombról.A második 3 golyót is kapott,sőt még fel is kellett érte menni.És lett volna egy 3. is de nem tudtam lelőni.Apám mutatta meg lőtudományát,és simán fejebe lőtte.
Siralmas és egyben sikeres nap.De ahogy beköszönt a szeptember,olyan változáson megyek keresztül,hogy ekkorára nem is gondoltam.De ez a következő részben kiderül.







© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat